TW
0

maria solá Maó
Quan es va començar a interessar pel món del disseny de sabates i complements?
Vaig fer el batxillerat artístic a l'Escola d'Arts de Maó i ja en aquell temps em vaig interessar per la producció industrial. Així vaig decidir-me pel disseny de sabates que, vivint a Menorca, era un món al que em podia adaptar. Les sabates són per a mi com petites escultures, són com un trencaclosques que has d'anar construint peça a peça.

Per quin motiu va decidir marxar a estudiar a Londres?
A Espanya no hi ha cap escola especialitzada en disseny de complements. A més justament a l'any 2000 es van fusionar la Cordwayners, una escola de la que han sortit els millors dissenyadors, com Manolo Blahnik, i la London College of Fashion.

Fora de l'Illa hagués tingut més oportunitats a nivell professional. Tot i així va tornar a Menorca...

Quan vaig marxar a Londres, n'Úrsula Mascaró es va assabentar i es va posar en contacte amb mi. Els estius, quan tornava a Menorca, vaig començar a fer pràctiques a Jaime Mascaró. Quan vaig acabar els estudis em va oferir una feina a l'empresa i vaig decidir tornar a l'Illa. Tot i així, em va donar l'oportunitat de viatjar molt perquè jo, amb només 23 anys, tenia interès en conèixer noves ciutats i noves cultures. Així, vaig a moltes fires, m'encarrego de la recerca de tendències i de les compres i les vendes.

De quina manera porten a terme la recerca de tendències?
Es tracta principalment de passejar pels carrers de les ciutats on viat­gem. El primer en què ens fixem és en els aparadors de les botigues, que sempre mostren el més extrem i cridaner. Allò que comanda és el que porta la gent del carrer, que moltes vegades no te res a veure amb el que veus als aparadors. Normalment fem fotografies de tot allò que troben. Una vegada a Tòquio vaig trobar-me amb una al·lota amb un look que m'agradava molt i, fins i tot, la vaig aturar per fer-li un parell de fotos.

En què consisteix el procés de creació d'una col·lecció de sabates?
A Jaime Mascaró som un equip format per quatre patronistes, quatre dissenyadors i dos talladors. Els quatre dissenyadors marxem a Bolonya a cercar materials. En tornar a Menorca desenvolupem la col·lecció. Es un procés en el que participen moltes persones. Cadascun dels dissenyadors tenim idees diferents però ens hem de centrar en la línia de la col·lecció i, a més, adaptar-nos a la nostra clientela.