TW
0

Isaac Pons de Rosa Ciutadella
Actualment està estudiant violí a Londres. Com sorgeix aquesta possibilitat?
Vaig participar a un curs d'estiu sobre música a Solsona on vaig tenir a Eugeny Grach, un professor de la Purcel School de Londres. Ell va ser qui es va fixar en mi i em va animar. Em va agradar molt el curs, i vaig creure que podria aprendre molt d'ell, i que l'única manera era anar a Anglaterra.

Així de fàcil?
Vaig haver de fer una prova, i vaig aconseguir que em bequessin. Si no hagués aconseguit la beca no hi hauria pogut anar. Als meus pares no els feia gaire gràcia, però al final em van deixar al veure que era una bona oportunitat per a mi. Jo vaig veure que a Espanya no trobaria cap professor com Grach. Hi ha professors molt bons, però no eren el que jo necessitava. Per a mi el principal era aprendre d'algú com ell, i a més, la idea de sortir a fora era com a molt emocionant. I a més, serviria per aprendre anglès.

Quins estudis cursa ara?
Ara estic fent un grau superior al Royal College of Music. Ara he començat el primer curs d'un total de quatre. Tenc a Natasha Boyarskaya de professora, que és russa.

I abans d'entrar en aquest centre?
Vaig estar dos anys a la Purcel School, on vaig fer el que seria cinquè i sisè de grau mitjà amb Batxillerat. És un centre on es fa tot junt. És com si aquí hagués estudiat un Batxiller Musical, que inclou art, literatura i música. Eren poques assignatures però d'una exigència més elevada.

I a Ciutadella ja havia estudiat música abans de tot açò?
Sí, havia començat a l'Escola de Música, amb uns sis anys. Vaig provar amb el piano i el violí, però prest em vaig decantar per aquest darrer. Més tard vaig anar al Conservatori, abans de partir cap a Barcelona.

Com és l'experiència de viure a Londres per estudiar música?
És completament diferent a Menorca. Hi ha coses que m'agraden molt d'allà, hi ha molts museus, hi ha un gran nombre de concerts cada dia...a nivell cultural hi ha molt dinamisme. És molt excitant. En canvi hi ha coses que enyor, com a ca teva no estàs enlloc.

I després d'aquests quatre anys que farà?
Després es pot fer un postgrau, un màster, es pot anar a un altre país. Però encara no hi penso en açò. Ara em toca seguir estudiant. Si puc, vull fer qualque concert, tant aquí com allà, i si puc em presentaré a concursos.

I a Menorca fa concerts quan hi ve?
Aquest Nadal he pogut tocar per primera vegada amb l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, i me n'han fet membre. Ha estat un honor que volguessin que toqués amb ells.