Lliurament. El batle Vicenç Tur va fer entrega de la sirena de Maó a l?actual president

TW
0

Maria Solá Maó
"El menorquí és un poble que viu intensament la música". Amb aquesta afirmació inicià la seva conferència el musicòleg Bartomeu Llompart, una ponència que, sota el suggeridor títol "Immersos en una gran simfonia", encetà l'acte d'homenatge que l'Ajuntament de Maó va retre ahir a Joventuts Musicals pel seu cinquanta aniversari.

Llompart aprofità per fer un repàs dels esdeveniments més significatius a nivell musical succeïts a Menorca des del segle XIX. En aquest sentit, el musicòleg destacà la inauguració de l'orgue de Santa Maria, al 1810, o l'obertura del Teatre Principal, al 1829. Així mateix recalcà la tasca de "recuperació de l'ànima musical menorquina" portada a terme per JJ.MM que, a més, "ha potenciat l'ensenyament i la pràctica musical", segons assenyalà el musicòleg.

Al voltant d'un centenar de persones van participar en la celebració, a la que no van faltar els antics presidents de l'entitat musical Ernesto Fèlix, Joan Gordillo, Pere Pelegrí i Margarita Teixidor, vídua de Salvador Castelló. Per la seva part, Rosina Ballester, que actualment resideix fóra de l'Illa i no va poder assistir a l'acte, no va dubtar en escriure unes lletres d'enhorabona que van ser llegides durant l'homenatge i a través de les que l'antiga presidenta de l'entitat assegurà que els anys en què va estar al front de JJ.MM "van representar una de les èpoques més enriquidores de la meva vida a Menorca".

Per la seva part, l'actual president, Francesc Fèlix, va recordar els inicis de JJ.MM, quan un grup de joves que estudiaven a Barcelona i freqüentaven concerts al Palau de la Música, van decidir donar vida a una entitat que "segueix sent jove en esperit", com apuntà el regidor de Cultura, Bartomeu Febrer. Mentre que durant els primers anys només s'organitzaven una desena de concerts, l'activitat de JJ.MM s'incrementà amb el temps i, en cinquanta anys, han deixat enrere 1.200 concerts, 35 festivals de música i més de 75 concerts de l'Orquestra Simfònica Illa de Menorca.

L'acte finalitzà amb la interpretació del Quintet en R Major Kv 593 i el Quintet en Sol menor Kv 516, de Mozart, a càrrec dels músics Esther Pons, Andreu Cardona, Álvaro Cardona, Joan Fèlix i Salvador Esteve.