Ateneu. Pilar Perdices Sintes, el passat dilluns, va oferir una xerrada a l?Ateneu on es va congregar un bon nombre de persones per conèixer-la i escoltar-la. Pilar es va deixar anar amb la simpatia i sinceritat que la caracteritza i amb la que s?ha guanyat el cor dels menorquins. A la sala Victori s?hi han exposat dinou gravats de l?autora com a mostra.

TW
0

Llucia Pons Maó
Anit Pilar Perdices Sintes va rebre un emotiu homenatge en la inauguració d'una exposició antològica, "Passen coses", que es pot visitar al Claustre del Carme a Maó i que durant el mes de març es podrà contemplar a El Roser de Ciutadella.
Pilar Perdices Sintes ha portat sempre Menorca al seu cor com podem comprovar en múltiples quadres de totes les èpoques que es refereixen a la seva terra natal.
L'Illa la va veure néixer (Maó, 1931), però prest va marxar i no tornaria fins temps després buscant unes arrels que finalment ha trobat. La seva obra es desenvolupa a Barcelona on es llicencià en Belles Arts i on la seva trajectòria artística es veu marcada per circumstàncies personals i per la coneixença de l'art més d'avantguarda que es respirava a les terres catalanes cap als anys 70. La pintura de Perdices va desviant-se cap a l'abstracció, però no d'una forma pura sinó que en ella inclou el que l'interessa de la pintura gestual, com els signes amb els que construeix la seva pròpia cal·ligrafia, la pintura surrealista o l'informalisme. Als quadres de Pilar Perdices hi ha abocats tots els sentiments de la seva vida, les seves passions, el dolor, la ràbia, l'amor i la recerca de bellesa: "els que tenim un mitjà de fer art, sigui poesia, teatre o l'escriptura, és una gran sort, perquè a través d'aquest camí pots explicar i expressar d'una manera artística moltes coses que la gent s'ho guarda i acaba enmalaltint". Així de clara s'expressa aquesta artista.

L'obra de Pilar Perdices Sintes és espontaneïtat però també reflexió, pinta amb energia i ho fa amb pintura que escampa o eixuga amb un pedaç, també en pinzells, de tota classe i mida, però igualment utilitza un tros de cartró o fusta. Pilar entra en la seva obra on escriu la seva història, "un quadre és una carta oberta a qui tingui la mirada interessada i neta".

A l'exposició, comissariada per Josep Bagur i Antoni Pons, podem gaudir d'una mostra de l'art de Perdices al llarg de tota la seva trajectòria fins ara. Quadres de la primera etapa figurativa, els seus obscurs primers quadres on hi trobam les abstraccions, l'època en la que utilitza grans cartrons per crear les seves presons de paper, així com altres peces més en miniatura com uns preciosos llibres.