TW
0

Arcadio Gomila Alaior
Després de les llargues obres de restauració de les que va ser objecte l'Església de Santa Eulàlia, que en obrir novament les seves portes va deixar admirats els visitants per la majestuositat del temple i l'espectacular rehabilitació, es va poder observar que elements de culte i de ornat del temple que abans havien passat desapercebuts o ignorats, resplendien de bell nou, tant és així que donava la sensació d'entrar a un temple nou. Un dels protagonistes d'aquesta reforma va ser Benito Carreras Orfila, que avui té cura del manteniment de l'església.

Com es va produir la seva participació en la restauració interior del temple?
Un dia em vaig trobar amb el rector el senyor Pere Oleo i em va demanar si volia formar part de l'equip de rehabilitació, juntament amb Joan Mercadal i Sebastià Ameller, i els tres ens dedicàrem a la tasca de restaurar imatges, algunes malmeses pel pas del temps i haver estat durant anys dipositades dins una estança i fer neteja dels daurats de retaules i objectes de culte, així com treure la pols que les obres generen. Va ser una feina laboriosa però davant dels bons resultats obtinguts ens va deixar a tots molt satisfets.

I de resultes de la seva participació ha seguit mantenint la seva vinculació a l'Església.
Efectivament, vaig ser requerit per seguir tenint cura del manteniment, i la part electrònica, que és un poc complicada, ja que ha suposat un canvi amb el subministrament d'energia, i aprofitant, també, que la meva jubilació me feia disposar de més temps, m'hi he quedat.

Quina era la seva dedicació abans d'emprendre aquesta labor?
He fet feina durant 28 anys a la Distribuïdora Menorquina que pertany a la Distribuïdora Rotger de Palma i, per cert, aprofitant aquesta xerrada vull expressar públicament el meu agraïment per les moltes atencions rebudes per part de l'empresa amb motiu de la meva jubilació, especialment als senyor Fredy, Francesc Civic i Rafel Pons així com a tots els companys de la Distribuïdora.