TW
0

L.B. Ciutadella
L'ambient popular es concentrà després de la processó de Sant Antoni a la fira artesanal i al mercat tradicional davall les voltes de l'Hospital. El tram entre la Plaça de Ses Palmeres i el carrer Martorell s'omplí per un riu de gent. Centenars de persones visitaren les diferents parades de productes alimentaris típics de les Illes i d'objectes artesanals. Van tenir especial acollida l'oferta de formatges i vins de Menorca que presentaren diverses marques menorquines.

Les parades de la fira de Sant Antoni van atreure l'atenció de centenars de ciutadellencs, però també de persones desplaçades de diferents punts de l'Illa que van voler-se sumar als actes programats a Ponent. Un dels problemes ahir, va ser el de trobar aparcament.

Tot i l'atracció de l'oferta de productes de la fira, l'epicentre de la festa popular es concentrà a la plaça Sant Antoni. Un any més es va muntar el mercat tradicional de dàtils (confitats i naturals) i taronges. Productes que es venen a la plaça de l'Hospital d'ençà el segle XIX, com a fruits que recorden la vida eremita del sant, qui al segle III s'alimentà d'aquests per a sobreviure en la duresa del desert.
Entre les parades destacaren les dels alumnes de l'IES Maria Àngels Cardona (en el sorteig d'un viatge) o l'Agrupació Escolta Federico Pareja, a més de les parades de particulars dedicades a la venda dels dàtils i les taronges. Durant el matí, l'ambient s'amenitzà amb una sessió de glosat a càrrec del Grup Soca de Mots i amb l'actuació de balls folklòrics tradicionals.

Al principi del matí, els venedors del mercat tradicional de Sant Antoni temien que la fira artesana centrés tot el gruix de gent, tot i que a partir del migdia, la gent no s'oblidà dels productes típics de la festivitat després de passejar atreta per les novetats de les parades de la fira a Sa Contramurada. Una de les peticions és procurar aproximar en properes edicions la fira al mercat per facilitar l'intercanvi d'ambients.

Durant tot el migdia les terrasses i places de Ciutadella s'ompliren de gent, aprofitant la tímida sortida del sol, per a prendre l'aperitiu i molts Antonis i Antònies, un nom estès a la ciutat, reberen les felicitacions de familiars i amics.

El guanyador del porc
L'Ajuntament tornà a repetir la rifa del porc, que s'exposà al mig de la plaça dins d'un contenidor tancat amb una reixa metàl·lica. La recaptació de la venda de butlletes es destinarà al Geriàtric municipal. El número guanyador del sorteig va ser el 142, tot i que ahir encara no havia sortit l'afortunat que s'endurà el porc, per a matances o com animal domèstic.