TW
0

L.B. Ciutadella
Ciutadella va reviure ahir amb solemnitat la tradició de Sant Antoni. Després de l'Eucaristia, passades les 12.30 hores, la repicada de campanes anuncià la sortida de la processó cívico-religiosa per celebrar la festivitat del patró de Menorca.
El públic, que omplí la plaça de la Catedral, no es va voler perdre el moment en que a la Porta de la Llum el regidor més jove, Magí Muñoz, lliurà el penó de Sant Antoni al regidor Vicente Fontestad que, dalt cavall, va ser seguit per Jaume Moll i Joan Taltavull. Va ser el moment en què la Banda de Música de Ciutadella interpretà la "Marxa Reial". Els tres genets van obrir el pas de la processó, seguits pels músics i els preveres de la Diòcesi de Menorca. La imatge de Sant Antoni, amb la característica renou de la campaneta, va ser custodiada per la comitiva que acompanyà a l'administrador apostòlic de Menorca. Darrera el prelat de la Diòcesi, desfilaren els regidors de la Corporació, amb el batle Llorenç Brondo al capdavant; la portaveu del Govern balear, Joana Barceló, els diputats, el president del Consell, Marc Pons, els consellers, els batles de l'Illa i els diputats, amb altres representants civils i militars amb el director insular de l'Administració de l'Estat, Javier Tejero.

Una gernació acompanyà la desfilada de la processó pels principals carrers de la ciutat, on moltes cases lluïren les banderes insular i municipal. Damunt la una del migdia, la plaça de ses Palmeres ja era plena de gent, amb les balconades de les cases plenes d'espectadors. En arribar la comitiva a la plaça, atapeïda com mai, s'encetà el cerimonial per commemorar el fet històric del rei Alfons III, quan el mateix dia de 1287 entrà a les portes de la ciutat musulmana. El regidor Magí Muñoz, el més jove de la Corporació, amb el penó de l'Antiga Universitat de l'Illa, reproduí l'acte dels Tres Tocs sobre la rajola de la tau en el paviment de la plaça. Eren les 13.07 hores. La Banda interpretà per segona vegada la "Marxa Reial". A continuació, el clergat entonà el "Te Deum", antiga pregària d'alabança i d'acció de gràcies. La comitiva continuà el recorregut, rememorant l'entrada de les tropes cristianes pel carrer de Maó. Es repetí el circuit de cada any fins a la Catedral, on s'interpretà el "Salve Regina". Després de l'acomiadament del bisbe, la comitiva cívica es va dissoldre a l'Ajuntament per visitar a continuació l'Hospital municipal.