TW
0

M.P.F. Maó
Les mascotes van conquerir ahir amb la seva bellesa, tendresa i curiositat els carrers de la gran majoria dels pobles illencs. Un any més van ser les principals protagonistes de la jornada matutina de la festivitat de Sant Antoni gràcies a la fidelitat dels seus amos qui, sota l'objectiu de resguardar-los i protegir-los, els van treure al carrer per fer-los rebre la tradicional benedicció.

La festivitat de Maó va començar amb una Eucaristia a l'església de la Concepció celebrada per Joan Miquel Sastre i Joan Tutzó per, culminar amb l'esperada benedicció d'espècies diverses. Eren desenes les persones que protagonitzaren la desfilada des de la Concepció fins ses Moreres passant pel carrer Sant Jordi i amenitzada per la banda de cornetes i tambors de Dalt Sant Joan, però eren centenars les que esperaven ansioses a banda i banda de l'avinguda per observar detingudament quina espècie era la més admirable, la més curiosa i la més embellida del dia. Els gossos van ser la nota dominant encara que també hi prengueren part gats, periquitos, cavalls, coloms i hàmsters, entre molts altres.
En la cua de la benedicció s'hi trobaven els amics en "Rino" i en "Nino", dos hàmsters d'en David i en Dani de deu anys cadascun qui es reuniren perquè les seves mascotes rebessin la protecció. En Pedro Tudurí, de tan sols tres anys d'edat, tampoc es va perdre l'acte, portant a la seva cabreta nana d'un blanc pulcre anomenada "Pizza", com també ho va fer n'Adriana de set anys, qui desitjava beneir la seva mascota "Cuca", d'una raça estranya ja que li havia portat el Pare Noel des de Lapònia. En la desfilada també hi van circular una vintena de cavalls que van atemorir a més d'una mascota de petit tamany. L'espectacularitat i la bellesa de'n "Drago", un gos Alaska Malamute d'onze anys i la ben perrucada "Xata", una gossa de la raça Chichu que portava perfecte un llaç vermell, van fer esglaiar-se a més d'un però sens dubte, la imatge més xistosa de la jornada maonesa se l'emportà en "Frodo", un buldog anglès, membre de Protecció Civil i que ahir lluïa perfecte i amb orgull l'armilla de l'entitat.

Sant Lluís també va viure ahir la festivitat de la benedicció amb una gran gernació. Després que el capellà Jesús Llompart beneís a en "Pirata" el gos de n'Enric i na Dúnia, aquesta exclamà amb força, "ja està batiat!". Na Laura hi portà dues tortugues molt petites acabades de néixer que mostrava amb gelosia. En "Tupi", un conill ben blanc que lluïa un llaç vermell enorme també va rebre la benedicció de la mà de la seva propietària Gisela de sis anys qui el resguardava del fred i el protegia amb molta tendresa. Per altra banda i després de la benedicció, els santlluïsers van poder visitar el mercat de productes típics de l'Illa i l'exposició d'animals autòctons situat a la plaça Nova.

Es Castell fou un altre dels pobles que seguiren fidels la tradició de Sant Antoni. El rector de la parròquia, Josep Lluís Ponsetí, i el sacerdot anglicà, Michael Bunce, van ser els encarregats d'oferir protecció als millors amics de l'home. Fou així com na Saray i na Mar van portar dues curioses fures, na "Luna" i en "Xavi", que nervioses s'amagaven entre la jaqueta dels seus amos. Na "Kenia", un yorkshire de tan sols dos mesos d'edat també va desfilar en la Diada de Sant Antoni. Curiosament, aquells menuts de la casa que no tenien mascota per beneir van trobar una solució ben aguda per així poder assistir a l'acte. Més d'un va portar a protegir el seu peluix més estimat.

Es Mercadal també va reunir al carrer Nou una multitudinària diversitat de gossos, conills, peixos i algun be, que van ser beneïts pel capellà Francesc Cardona. Sant Climent, es Migjorn i Fornells tampoc es van perdre una jornada en honor a Sant Antoni des porquet.