Fornells. Els alumnes de l?escola van cremar el tradicional ninot de Sant Antoni

TW
0

Redacció Maó
L'aroma de la sobrassada i el botifarró es va espargir arreu de l'Illa i nombrosos pobles van poder celebrar divendres una vetllada de festa i diversió. Malgrat el fred que omplia la vesprada, els carrers i places de l'Illa s'ompliren d'ambient i gernació.

Un gran nombre de mercadalencs es van congregar a la plaça Pare Camps per poder assaborir al voltant de les fogates un bon entrepà de sobrassada o botifarró. Segons apunta Sebastià Pons, l'Ajuntament va posar a disposició de la gent i de forma gratuïta uns 70 quilos de sobrassada i 40 de botifarró, a més a més de 500 barres de pa i un centenar de litres de sangria que, tot conjugat, permeteren viure una perfecta vetllada de Sant Antoni.

Sense dubte, Fornells no va ser menys en fer festa i oferir disbauxa. En el seu cas, el gran protagonista de la nit va ser el ninot que elaboraren els alumnes de l'escola i que, desgraciadament, sempre té escrit el seu destí. Després d'una multitudinària processó, aquell personatge va ser llençat a la foguera. Però el vespre no va acabar aquí, ja que després d'un bon entrepà els fornellers es van marcar unes passes amb el grup "No hi som tots".

Es Penell i Aires des Barranc d'Algendar van ser els encarregats d'amenitzar amb el seu ball a tots els ferreriencs que es van reunir a l'envelat de la plaça Espanya per tastar un dels panets banyats de tradició. Segons explica Joan Janer, aquests dos grups de ball van ser els encarregats de l'organització de l'esdeveniment i mentre un amenitzava la jornada l'altra torrava i ambientava el públic amb l'olor de la sobrassada. És així com es van servir més de 800 panets que, acompanyats amb una beguda ben calenta van fer empassar una nit gèlida.

A més a més, la vetllada va comptar amb la presència picaresca del glosat a càrrec de Moisès Coll, Bep Moll i Vicent Marí juntament amb els guitarristes Lluís Janer i Pere Arguimbau. La improvisació i les ganes d'entremesclar a la gent del públic van aconseguir grans aplaudiments.

Es Castell també va viure de manera ben animada la nit màgica de Sant Antoni. La plaça des Mercat va acollir un ambient distès i molt agradable que en tot moment va comptar amb la música de l'orquestra Huracán. L'acte va ser organitzat per l'Agrupament escolta Àngel Ruiz i Pablo.