?On hi ha pèl?. Aquesta setmana es donarà a conèixer el nom de l?artista de la peça guanyadora

TW
0

M.P.F. Alaior
"Ai, ai, s'animal era de pèl, ai, ai, tenia es cap de dragó. Tot es poble d'Alaior va sortir per veure'l, en Pere s'Oficial i en Tofolet Mascaró van sortir d'Alaior per anar a matar s'animal". Així narra la cançó popular l'esdeveniment llegendari que d'aquí a menys d'un any veurem col·locat en la rotonda que dóna accés al poble, situada a la III fase de les obres d'ampliació del polígon industrial.

L'escultura "On hi ha pèl" ha estat la peça guanyadora després que ahir, un cop finalitzat el període de votacions, el jurat en fes el recompte i obtingués un total de 188 punts d'un màxim de 200. Cal indicar que la Comissió participava amb 130 punts, un 65 per cent de l'elecció i, la votació popular, que ho feia amb un 35 per cent de participació donava un màxim de 70 punts. La segona peça més votada ha estat "La luna y la vaca" obtenint un total de 178 punts, tan sols deu vots menys que la primera elegida.

Durant aquesta setmana d'eleccions el poble ha participat amb 377 votants, una xifra que el regidor de Cultura i Educació, Josep Portella, ha valorat molt positivament. Així mateix cal recordar que cada votant tenia la lliure opció d'elegir fins a tres escultures. És per això que el concurs ha rebut un total de 696 vots.
Portella recalca que "malgrat la Comissió havia donat els 130 punts a Vacaiordaix estem plenament satisfets que la votació popular hagi tingut veu i la màxima escultura votada pel poble sigui la que properament s'alçarà com a símbol del municipi". Així mateix, Portella assenyala que el jurat està estudiant la possibilitat de demanar a l'Ajuntament que la segona escultura més votada, "La luna y la vaca", també tingui rellevància en aquest concurs i es pugui ubicar en algun altre lloc del poble.

La nota curiosa del recompte va recaure en un parell de ciutadans que van fer pública la seva opinió escrivint en el paper de votacions "No n'hi cap que m'agradi".

L'escultura guanyadora està formada per un Llargandaix d'estructura metàl·lica en espiral ascendent que culmina en el cap del dragó. La composició de l'espina dorsal és etèria formada per una estructura tubular d'acer galvanitzat revestida de tubs de coure. El cos de l'animal dóna un efecte reptilià i els tubs deixen passar la llum sense obstruir la visibilitat de la circulació. Així mateix, el dragó s'està enfrontant amb dos personatges elaborats amb material sòlid i opac, planxa d'acer oxidat, en què el color vermell d'òxid evoca els orígens humils dels homes.