Bela Llufriu. Presidenta de l?Associació de Veïns de ses Tanques del Carme

TW
0

maria solá Maó

Amb quina voluntat es va fundar l'associació de veïns?
El nostre objectiu principal és la millora d'aquest barri, que actualment està una mica abandonat. Aquest barri ho té tot: estem a dues passes del centre de Maó, tenim unes vistes precioses del port, el Mercat del Peix està molt a prop i, a més, és un barri molt tranquil.

Com ha canviat el barri en els darrers anys?
Gràcies a la revitalització de carrers com Sant Sebastià, Sant Nicolau o Sant Pau ha vingut a viure al barri molta gent jove. Van ser ells els que em van venir a cercar per ser la presidenta de l'associació perquè, durant vint anys, ja vaig ser presidenta de l'Associació de Comerciants de s'Arravaleta.

De quina manera va influir en el barri el tancament de l'Hospital Verge del Toro?
En un primer moment es van tancar alguns bars però ara, com s'ha obert el Centre de Salut s'han tornat a obrir alguns dels establiments i torna a haver-hi més vida. Al solar de Catisa han de construir un bloc de pisos i, des de l'Ajuntament, ens han promès un local per a l'associació.

Quines son les principals demandes dels veïns?
Sobretot volem que es millorin les voreres, que ara estan en mal estat, i l'enllumenat públic. A més hem demanat un parc infantil davant del Trianon, que ja s'està en marxa. També ens agradaria que es millorés el mobiliari urbà, sobretot al Passeig Marítim, perquè la gent no pensés en aquest barri només el dia en que hi ha els focs artificials de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. Una altra de les coses que millorarien una mica la imatge del barri és que es pogués fer un carril-bici al Passeig Marítim, una iniciativa que ja hem comentat al regidor de Mobilitat, Mateu Llabrés.

L'actual batle, Vicenç Tur, va ser el regidor del barri...
Sí, ell ha mostrat molt bona voluntat. Ara tenim un regidor nou, en Juan Manuel López, que també té moltes ganes de que tot això segueixi endavant.

L'associació té qualque activitat en marxa?
La nostra intenció és fer una petita festa per presentar l'Associació de Veïns i donar a conèixer el barri a la gent de Maó. Volem fer un passacarrers de cara al mes de març i passejar una mica per Ses Tanques del Carme. A més, serà també una manera de que els veïns ens coneguem una miqueta més. L'associació té també un blog on penjam tots els actes que es duen a terme www.tanquesdelcarme.blogspot.com.