Xerrada. Ramon Muray va impartir la conferència al Col·legi Francesc de Sales de Ciutadella

TW
0

Isaac Pons de Rosa Ciutadella
A la Comunitat Salesiana de Ciutadella es va celebrar anit la conferència "Ser segons Don Bosco, carisma i espiritualitat salesiana", que va anar a càrrec del professor del Centre Teològic Martí Codolar de Barcelona, Ramon Muray.
La xerrada s'emmarcava dins del 150 aniversari de la fundació d'aquesta congregació per part de Sant Joan Bosco (1815-1888), el 1859, per recuperar la seva figura i redescobrir les motivacions que el van portar a crear aquesta comunitat. "En 150 anys, l'identitat del patrimoni del salesià es pot anar oblidant, perdent el seu fil, per això cal fer recordatoris".

Muray va exposar els trets que defineixen aquesta congregació, i que són l'espiritualitat i la fe en Déu, la popularitat com a proximitat al poble, l'espiritualitat en i desde l'Esglèsia, l'educació i el compromís amb la societat i els temps actuals.
Segons el conferenciant, ara que es commemora l'aniversari de la fundació dels salesians, és bon moment per "tornar als orígens dels salesians, a la frescor d'allò que es va crear, perquè amb el pas del temps, sense voler, perd el seu sentit més profund". Es tracte idò, de "recordar els pilars i els fonaments dels orígens que van conduir a Don Bosco a crear la congregació", explica Muray.

El salesià del Centre Teològic Martí Codolar no creu que el moviment hagi perdut força ni que s'hagi produït un retrocés, tot i ser conscient del canvi de mentalitat que hi ha hagut en la societat, sobretot en els darrers temps, amb importants canvis en els models de vida i amb un sistema en que s'ha transformat tot d'una forma, a més, molt ràpida. "Hi ha hagut molts canvis i en poc temps, però l'identitat hi és".
La comunitat salesiana és present a 126 països de tot el món, amb una important presència a tots els continents. A Àsia, el seguiment a Don Bosco està prenent gran força i es viu amb intensitat, sobretot en països com el Vietnam, Índia o Corea del Sud.

Educació
Un dels pilars dels salesians és l'educació, vista com la manera "d'ajudar a les noves generacions a fer el seu camí", dedicant especial atenció "a la porció de la societat més dèbil, els fillets".

L'objectiu final és molt senzill, segons Muray, "formar bons cristians i honrats ciutadans".

Durant la jornada d'ahir, i a banda de la conferència del vespre, el professor del Martí Codolar va oferir una xerrada amb el professorat de Calós.