Luci Gregori Rodríguez

TW
0

Isaac Pons de Rosa Ciutadella

Com sorgeix la idea de formar el grup?
Jo sonava amb la Coral del Centre Democràtic, i allà vaig conèixer els que ara són els meus companys al grup Xalandrí. Feia estona que jo tenia ganes de formar un grup, i en conèixer-los els ho vaig proposar. Tots cinc em van dir que sí. Ja fa dos anys d'allò, i tot està sortint molt bé.

Quants sou al grup?
Som sis, en Damià Bosch, que sona guiterra i canta; na Nina Fernández, que és soprano; en Toni Juanico, veu i maraques; en Tomeu Llabrés, veu; en Toni Picó, veu i guiterra; i jo, que cant i son la guiterra, la bandúrria i el xarango.

I quin tipus de música fa Xalandrí?
Tenim un repertori d'unes quaranta cançons. Feim cançó menorquina, havaneres, ranxeres mexicanes, boleros i cançó popular. És un tipus de música que agrada molt a Menorca, i és el que nosaltres oferim.

Com valorau els vostres dos primers anys com a conjunt?
Han estat molt polits, perquè com que ens agrada molt cantar, ens ho passam molt bé. Per a nosaltres, el principal era gaudir cantant, no esperàvem arribar on hem arribat. Perquè ens ha sortit un grup polit, amb diferents veus.

Com us ha rebut el públic menorquí?
La veritat és que molt bé, no sabíem que ens trobaríem, i ha estat fantàstic. La gent ens ha acceptat molt bé, no esperaven trobar un grup així, cantant a tres, o fins i tot, a quatre veus. Per tot on hem anat ens han rebut molt bé, esteim molt contents.

Quin tipus d'actuaciones heu fet fins ara?
Hem fet bastanta feina, hem cantat a diversos pobles de Menorca, a Sant Lluís, Es Mercadal, Ciutadella i Ferreries, hem participat també a concerts benèfics i a unes quantes festes privades.

Quins objectius teniu ara?
Ens fa ganes editar un CD, perquè la gent ens ho demana, sobretot quan acabam els concerts. Volem fer una selecció de cançons d'entre el nostre repertori. Volem veure si pot ser enguany o si serà a principis del proper.

I teniu actuacions previstes?
Sí, ja tenim concerts planificats, arran de l'actuació que vam fer al Pavelló del Menorca Bàsquet, en el concert per a la gent gran. Encara no tenim les dates tancades, però en principi sonarem a Maó, Es Migjorn i Es Mercadal.

I teniu previst sortir de Menorca?
N'hem xerrat a vegades, i ho faríem si trobam qualque manera, ja sigui participant a festes d'altres pobles o concerts. És interessant poder mostrar la nostra música més enllà de Menorca. Però de moment encara no tenim res previst, haurem de veure si més endavant sorgeix la possibilitat.