Ben nou. Les noves instal·lacions proporcionen comoditat i eficàcia a l?hora de desenvolupar la tasca policial

TW
0

Isaac Pons de Rosa Ferreries
El passat divendres dia 16 es va produir el trasllat per part de la Policia Local de Ferreries cap a les seves noves dependències ubicades al número 30 de l'Avinguda de Son Morera. Després d'anys d'estar ubicats a les antigues instal·lacions de la Cambra Agrària de Ferreries, l'Ajuntament ha pogut fer el canvi d'emplaçament.
Com explica l'oficial en cap del cos de la Policia Local del municipi, Simón Bosch, "aquest canvi ens permet, per una banda, atendre molt millor els ciutadans, i per l'altra, disposar d'un espai més adequat per desenvolupar la nostra tasca". I és que amb el canvi d'un lloc a l'altre, les dependències policials han passat dels 40 metres quadrats que tenien les antigues oficines, als 130 de que disposen ara al nou local. "Abans teníem un vestidor i una sala dividida en dues parts, i allà ho teníem tot", explica Bosch. En canvi ara, a l'Avinguda de Son Morera, la comissaria passa a tenir una recepció, una sala de denúncies, el despatx de l'oficial en cap, un arxiu, un armer, un magatzem on poden tenir motos, senyals i altres materials que utilitzem, una sala que serveix de menjador, sala d'estar i sala de reunions, dos vestidors, i una sala per poder-hi retenir detinguts mentre esperen quedar a disposició de la Policia Nacional o de la Guàrdia Civil.

Onze agents
El cos de la Policia Local de Ferreries compta amb onze efectius. D'ells, set són policies, dos oficials, un policia turístic i un altre que s'encarrega de l'oficina. Una de les peticions que es fan des de la comissaria és la incorporació d'un altre agent, ja que essent onze hi ha un torn en què hi ha un policia tot sol. "Convé ser dos a tots els torns. Si no passa res no hi ha cap problema, però si succeeix qualsevol cosa, un és poc", afirma Bosch, qui calcula que fa entre cinc o sis anys que no s'incrementa la plantilla.

Una de les novetats de la nova comissaria és el fet de disposar d'armeria. A les antigues dependències no n'hi havia, i era l'argument per evitar que la Policia Local de Ferreries anés armada, un fet que converteix aquest cos en un dels únics a Balears que no hi va. Ara, amb el canvi, l'oficial en cap ha sol·licitat al batle la possibilitat de que els agents vagin armats, una petició que, de moment, s'ha denegat. I és que al municipi hi ha una mitjana de dotze detencions l'any, una xifra força reduïda.

comunicació
Un altre dels beneficis de les noves instal·lacions és que està situat en un indret del poble que té una fàcil sortida tant en direcció a Maó, com en direcció as Migjorn Gran i Ciutadella. "Abans, si havíem de sortir corrents, havíem d'anar molt alerta, perquè sortíem del mig del poble i et podies trobar gent caminant", explica.
Sens dubte però, el principal avantatge de la nova seu és que es podrà oferir una millor atenció als ciutadans, ja que disposa d'un espai diferenciat per formular denúncies. "És un canvi molt important, ho notem nosaltres i ho notaran els ciutadans quan vinguin a fer qualsevol gestió", afirma Simón Bosch.