Lidio Ametller

TW
0

MERCÈ PONS Maó

Com comença a involucrar-se en aquest món dels clubs de jubilats?
Tot va venir quan un any el Club de Jubilats d'Alaior estava caient en picat per la mala gestió i les desavinences amb el president. A més que el bar del club va tancar, hi havia la intenció de fer un restaurant de plats preparats. Quan la gent se'n va entèmer es van començar a arreplegar firmes fins que la junta i el president van dimitir. Es va crear una junta delegada on m'hi van incloure. Després d'uns mesos, es van celebrar eleccions generals i em van triar com a tresorer durant dos anys. Amb les noves eleccions vaig convertir-me en president i ho vaig ser durant set anys.

I com es proclama president de la Federació insular?
El mes de març farà quatre anys que ho som. Va ser perquè qui estava al capdavant no volia amollar el timó i amb la renovació de càrrec es van presentar dos equips on el meu va guanyar. Si no hi ha res de nou, el mes de març acabaré ja que és una feina laboriosa i després de tretze anys a l'esquena amb aquest tema ja toca canviar.

Quin és l'objectiu de la Federació?
Cerca justícia i qualitat entre tots els clubs. Està alimentada econòmicament pel Consell a més de les col·laboracions de Sa Nostra i la Caixa. Els diners que arriben, la Federació els ha de repartir proporcionalment entre tots els clubs.

Quines són les activitats que són competència de la Federació?
Té quatre activitats importants. El concurs de ball de saló on hi van dues parelles de cada club i on arriben a ajuntar-se 700 persones. La demostració de feines manuals que es fa als quarters des Mercadal. El concurs de jocs de taula de campions de dòmino, brisca, truc, dames i daus, entre altres, i la trobada anual de persones majors, que és l'acte més multitudinari. Enguany hi devia haver unes 2.000 persones.

Quants socis engloba actualment la Federació?
Hi ha onze clubs de jubilats i en actiu hi ha aproximadament uns 9.500 socis. A Alaior crec que n'hi ha uns 1.400.

Hi ha una bona relació entre clubs?
Jo sempre solec dir que allò que més desitjam és que sigui una gran família sempre mirant pel benestar de la gent major ja que ells sempre han fet molt pels altres i ara han de rebre una recompensa. Jo crec que ho hem aconseguit.

Els clubs estan en una línia ascendent?
El nombre de socis sempre creix en tots els clubs. Jo solec demanar al Consell insular que si llevessin els clubs de jubilats, què farien amb els majors de Menorca per oferir-los activitats? La veritat és que els hi resolem un bon problema i ells, amb les ajudes, ens el resolen a noltros.