Sakapatú. Actuaran el març en concert familiar i també escolar

TW
0

Ll. Pons Maó
L'Obra Social la Caixa, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó, un any més ofereix un cicle de concerts familiars per aquesta temporada d'hivern i primavera que es podran gaudir al Teatre Principal de Maó a partir del pròxim dia 15, un diumenge al mes sempre a les 12 hores. Així com un cicle de quatre concerts escolars que tindran lloc el mes de març.

Els concerts familiars són una proposta divertida que introdueix als més petits en el món de la música des d'una perspectiva lúdica i didàctica en la que pares i fills gaudeixen d'uns espectacles de qualitat que els endinsen en diferents registres musicals. El cicle d'aquest any inclou quatre sessions.

El primer dels quatre concerts d'aquesta temporada ve de la mà de Neopercussió que improvisarà un musical pel curtmetratge en blanc i negre "El rostre pàl·lid" del genial Buster Keaton. Neopercussió ofereix aquest concert, taller amb projecció en el que participarà tota la família.

Sakapatú! ens proposa un viatge apassionant per la rica diversitat de ritmes i instruments de la música andina que va començar fa més de cinc-cents anys amb sons de l'Imperi Inca. Amb la seva interpretació es podrà esbrinar com els sons andins es van barrejar amb la música del Renaixement i com també es nota l'empremta africana dels esclaus que van arribar a les costes del Perú. Sis músics sobre l'escenari amb un espectacle amb el que que prometen fer passar moments d'autèntica emoció el diumenge 22 de març.

La tercera proposta és la d'un quintet de vent-metall que interpretarà un repertori de música de Bach, Granados, Mancini i Lutoslawski. Spanish Brass Luur Metalls toquen i juguen amb la música que apareix, evoluciona i calla. Un espectacle únic que ofereix una mirada reveladora sobre els elements musicals que s'amaguen darrera les grans obres. Els que vulguin gaudir d'aquest espectacle innovador de metalls hauran d'esperar fins dia 5 d'abril.

El darrer concert familiar d'aquesta temporada ofereix una petita òpera genuïna i divertida adaptada en format de música de cambra. La Companyia d'Òpera Camera Musicae presenta "Mozart al Far West: Bastià i Bastiana", una petita òpera còmica que el genial compositor va escriure quan només tenia dotze anys. Es tracta d'una història ambientada en el Far West que explica la reconciliació amorosa entre Bastià i Bastiana gràcies als consells del mag Colàs. Aquest serà l'últim concert de la temporada diumenge dia 19 d'abril.

A més dels concerts familiars l'Obra Social i el Teatre Principal ofereixen un cicle paral·lel de concerts escolars que inclou aquest any quatre sessions de l'espectacle "Sakapatú! Un viatge per la música andina" que es celebrarà el dilluns 23 i el dimarts 24 de març a les 10 i a les 11.30 hores.

Les actuacions

Neopercussió
"El rostre pàl·lid" és un curtmetratge pel qual es crea una banda sonora en directe. Dia 15 de febrer.

Sakapatú!
Un viatge apassionant per la música andina del temps del Renaixement quan els conqueridors espanyols descobreixen Amèrica. Dia 2 de març.

Metàl·lics
Spanish Brass Luur Metalls és un quintet de metall que interpreta des de Bach a Lutoslawski. Dia 5 d'abril.

Bastià i Bastiana
La companyia Camera Musicae ofereix aquesta petita òpera còmica en un acte de Mozart amb soprano, baríton, baix i orquestra de càmera. Dia 19 d'abril a les 12 hores.