TW
0

M.P.F. Maó

Autofitxa
Em dic Óscar Thomás Marcos i tenc 29 anys. Som de Maó i actualment estic en atur. La meva passió i alhora gran afició és la música. L'any 1990 vaig començar a sonar amb la Confraria de Sant Francesc. D'allà va sortir la idea de formar una banda entre un grupet d'amics. Va ser així com l'any 1997 va néixer la Banda de Cornetes i Tambors de Dalt Sant Joan i que actualment ja ens hem fet un lloc dins la societat menorquina. Ara actuarem a la Rua de Maó i as Castell.

Quan va ser el debut de la Banda?
Va néixer el mes de juny i durant tot l'estiu ens vam entrenar a fons perquè poguéssim sortir a les festes de la Mare de Déu de Gràcia i així va ser. Curiosament d'aquells que vam començar i que vam fundar la Banda només hi qued jo perquè tothom té mil coses i han marxat.

És un fet que la Banda ha evolucionat considerablement, participant en gairebé tots els actes que s'organitzen a Maó i a la resta de pobles. Com ho esteu assaborint?
Estem molt contents. Al principi no teníem res, cap ajuda econòmica. Ens arreglàvem amb una quota de 500 pessetes al mes per soci bé per pagar despeses. Amb això vam poder comprar la primera camiseta amb l'escut de la Banda. Ara ja comptem amb una subvenció de l'Ajuntament que ens ajuda moltíssim a poder seguir endavant amb el projecte.

Quants sou actualment?
Som disset o divuit. Hem estat més però aquest nombre és bastant adequat per defensar-nos amb les partitures.

I a més és una Banda que arreplega un gran ventall d'edats.
Sí, els més petits deuen tenir sis anys i els més grans, una trentena. A vegades és complicat coincidir en horaris però tothom ve i participa amb moltes ganes i molta il·lusió. Jo a vegades dic que els més grans tenim més coses i si no fos pels petits que sempre hi són, la Banda se n'aniria al cel.

Quina és la filosofia de la Banda? Què diries que la caracteritza?
Que hi ha molt bon ambient, som com un grup d'amics amb una mateixa afició, i clar, si som com una pinya, noltros xalam moltíssim i la gent xala amb noltros.

I respecte el repertori a abordar?
Vam començar amb les marxes militars però amb els anys hem anat incloent més melodies com nadales i cançons menorquines, entre moltes altres. També he de dir que noltros no tenim titulacions de solfeig, ni de música, tot lo que treiem ho fem d'oïda i això també té el seu mèrit.

Alguna desig, algun projecte a posar en marxa?
Ara fa 13 anys que hi som i a jo em fa especial il·lusió fer alguna cosa important en complir els 15 anys, algun acte similar a la festa que vam organitzar en complir un any d'existència. Hi va haver altres bandes convidades i va ser una passada. A la vegada, també m'agradaria que la Banda creixés en nombre de músics. És cert que si t'agrada t'ho passes molt bé però alhora, en festes, és bastant sacrificat i això es nota. Per altra banda, i parlant només com a desig, ens agradaria incorporar més instruments com la trompeta, ja que necessitem més notes per ampliar el repertori que abordam i, fer així una banda de ver.