Ade Pons Olives.

TW
0

M.P.F. Maó

autofitxa
Em dic Ade Pons Olives i som de Sant Climent. Tenc 26 anys, som casada i treballo d'encarregada en un magatzem. Des de fa un any sóc la presidenta de l'Associació de veïns de Sant Climent encara que fa quatre anys que estic dins l'Associació.

Com ets elegida presidenta de l'Associació de veïns?
Després de quatre anys dins l'Associació, l'any passat, l'antic president en Ramon Díaz va deixar el càrrec i aquells que els demés volien que fossin els presidents no ho van voler ser. A jo em va tocar de rebot. Farà un any just dia 8 de maig. El proper mes d'abril farem assembla general i suposo que quedaré un any més com a presidenta i després, podria ser que ho deixés.

I com valores aquest primer any al cap davant de la presidència?
Molt positiu. El president té la peculiaritat que ha de ser el cap visible de l'Associació, és un càrrec més protocol·lari, però a part d'això, tots els membres de la junta que som catorze, fem la mateixa feina.

Quins projectes destacaries com a més importants previstos a desenvolupar en el poble?
El projecte més proper, ja que comença la setmana que ve, és la rehabilitació de l'antiga escola. Les diferents aules de què disposa s'adequaran per a diferents usos. Per exemple, n'hi haurà una per a la gent gran per tal que no hagin de pujar un pis com feien fins ara, també n'hi haurà una per als joves, l'oficina de l'Ajuntament, una sala de metges i també comptarà amb una sala multifuncional per acollir diferents actes. Dins enguany també es construirà una pista polivalent al costat del parc infantil del carrer Sant Miquel per què els joves d'entre vuit i catorze anys tinguin una zona per a ells. Actualment juguen en el parc infantil i ja se'ls hi queda petit. També hi ha idea, però a llarg termini de demanar a l'Ajuntament una remodelació d'aquest parc infantil ja que ja està un poc deteriorat, però això serà més endavant. Una de les demandes que vam traslladar a l'Ajuntament va ser la d'ampliar la línia d'autobús amb Maó amb una més. Encara no s'ha aprovat però sí que està demanat. Enguany fem el 25 aniversari de l'Associació i cap a l'estiu també organitzarem alguna cosa per celebrar-ho.

Quants sou actualment a l'Associació?
Hi ha 224 socis.

Quina és la filosofia de l'Associació?
Tenir el poble en condicions perquè qui hi resideixi s'hi trobi bé i tengui totes les necessitats cobertes. En l'Associació hi ha molta participació ciutadana i tot el poble col·labora moltíssim en qualsevol cosa que s'organitzi. Noltros solem dir que l'Associació és la veu del poble que transmet necessitats a l'Administració. A més, ens solen dir que és un poble viu amb una Associació que sempre demana millores i que sempre anem organitzant excursions, festes, tot per dinamitzar-lo.

I per Carnaval, què s'ha organitzat?
L'any passat es va recuperar la celebració de Carnaval ja que feia uns anys que no es feia res. Per dissabte dia 21 a partir de les 21 hores al local de l'Associació de veïns es celebrarà una revetlla de disfresses dedicada al còmic. És un tema una mica complicat però qui no sàpiga com disfressar-se ho pot fer de qualsevol altra temàtica.