binixems. Campament de Pasqua organitzat a l?any 1993

TW
0

I.P.D.R. Ciutadella
L'agrupament escolta Federico Pareja de Ciutadella organitza avui la Diada del Pensament d'aquest any, coincidint amb el 40è aniversari de la fundació del seu agrupament.

La Diada del Pensament és un acte que es celebra anualment a Menorca, per commemorar la mort del fundador del moviment, Sir Robert Baden Powell, el 8 de gener de 1941. En aquesta ocasió, i aprofitant la celebració dels quaranta anys d'existència d'aquest agrupament de Ponent, els escoltes de Federico Pareja han preparat la diada baix el lema "L'empremta de l'escoltisme".

Consisteix en un recorregut pels diferents locals on s'ha desenvolupat l'escoltisme a Ciutadella des dels seus inicis, aprofitant-lo per reflexionar sobre com s'han viscut els diferents aspectes de la seva metodologia durant aquesta ja llarga trajectòria dins del moviment escolta, així com també la manera com es vol afrontar a partir d'ara.

Ruta
L'acte és obert a caps escoltes en actiu i també a tots els antics escoltes que s'hi vulguin afegir. El recorregut començarà a les 10.30 hores a Sant Francesc, i està previst que finalitzi al voltant de les 12.30 hores al mateix lloc. Es faran diferents grups, que aniran visitant els espais que ha ocupat l'Agrupament Escolta Federico Pareja, com ara S'Albufera al costat de les dependències de la Confraria de Pescadors, l'edifici de Ca Sa Catòlica, Calós o l'actual, al carrer de la Puríssima. També es visitarà l'Agrupament Escolta de Sant Antoni Maria Claret, Sant Rafel i l'edifici de l'OAR.

En cada una de les aturades es reflexionarà sobre els eixos de l'escoltisme, educació, fe i país, així com altres conceptes com coeducació, servei, llengua o natura.

Història
L'Agrupament Escolta Federico Pareja va ser fundat el 1969 per Enric Granell (Burriana, Castelló, 1930), en un projecte engegat junt amb un grup d'antics alumnes salesians i al qual li van posar el nom de Federico Pareja en honor a l'instaurador del Col·legi Salesià a Ciutadella.

Les primeres promeses escoltes van tenir lloc l'1 de juny de 1969, i el primer campament es va fer a Macarella amb 24 Llops. Va ser l'inici d'una llarga història que arriba fins avui, en què l'agrupament compta amb 55 al·lots, distribuïts entre tres unitats, Llops/Daines, Ràngers/Guies i Pioners/Caravel·les. Es troben tots els dissabtes, de 16 a 18 hores, i comparteixen un espai educatiu basat en la fe.