Itinerari. El bon temps va acompanyar la realització de la caminada protagonitzada per més de dos centenars de persones que van gaudir de la costa nord de l?Illa

TW
0

redacció Maó
L'excursió convocada per la Coordinadora en Defensa del Camí de Cavalls, que va ahir recórrer el trajecte degudament marcat amb fites entre Binimel·là i Tirant, va comptar amb l'assistència de 235 persones i dos genets a cavalls. L'excursió va incloure una xerrada reivindicativa del Pla Insular de la Costa (PIC), a càrrec de Joves de Menorca per la Defensa del Territori.

Els excursionistes van iniciar el recorregut a Binimel·là passant per Cala Mica, Cavalleria, Santa Teresa, Binidonaire, Binidonairet i les basses de Lluriac, devora Tirant. El traçat del Camí de Cavalls ha sofert dues modificacions: en tost de passar devora 'ses cases' de Santa Teresa, es desvia cap a una zona propera al jaciment romà de Sanitja; i, per altra banda, a Binidonaire s'ha substituït el pas per un petit turó per un viarany costaner. Respecte el darrer canvi d'itinerari, la Coordinadora ha advertit de que és un terreny molt fràgil i amb les pluges s'erosiona, per la qual cosa si es produeixen més despreniments anul·larà el canvi del traçat i recuperará el camí expropiat el seu dia i que passa més amunt.

Per altra banda, la Coordinadora ha subratllat que els 6 milions d'euros que aporta el Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino per construir el Camino Natural del Camí de Cavalls es refereix realment a la rehabilitació i senyalització de l'actual traçat, i no contempla l'obertura d'un camí amb maquinària.