Fotografies. La mostra inclou una quarantena d?imatges, totes elles acompanyades d?un text descriptiu i una cita literària d?un autor català

TW
0

Maria Solá Maó
La Fira del Llibre de Frankfurt de 2007, dedicada a la cultura en llegua catalana, va ser el punt de partida de l'exposició itinerant "Terres escrites, els camins d'una llengua", una mostra que va arribar a l'Illa el passat dijous i que estarà a disposició del públic menorquí fins al proper 15 de març en el Museu de Menorca.

L'exposició, fruit de la col·laboració entre l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'editorial menorquina Triangle Postals, inclou una quarantena de fotografies digitals de gran format (122 x 155 centímetres) d'indrets emblemàtics de les terres de parla i cultura catalana. En aquest sentit, el patrimoni, les tradicions i els paisatges són els principals protagonistes d'aquesta mostra d'imatges, realitzades pels fotògrafs Ricard Pla, Jordi Puig i Pere Vives, entre d'altres. Per la seva part, el periodista i gestor cultural Carles Marquès és l'autor dels textos descriptius que acompanyen cada una de les fotografies així com l'encarregat de maridar les cites literàries de diversos autors catalans amb cadascun dels paisatges.

Instantànies
La cala de sa Calobra, a Mallorca; La Seu Vella, a Lleida; el Mercat de Santa Caterina, a Barcelona; el Cap de Creus, a Girona, o Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa. Aquestes són només algunes de les instantànies de les que poden gaudir els visitants de l'exposició, on Menorca també ocupa un lloc important amb imatges del port de Maó, de Talatí de Dalt, de Fornells i de les festes de Sant Joan de Ciutadella.

Concretament la fotografia que immortalitza el moment en què un dels caixers endevina s'ensortilla durant els tradicionals Jocs des Pla de Ciutadella serà la portada del llibre sorgit de l'exposició i coeditat per les dues entitats col·laboradores. L'obra, que inclou totes les imatges que conformen la mostra així com les cites literàries, es començarà a comercialitzar a finals del proper mes de març, segons assenyalà el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Sebastià Serra.