Presentació. Es va fer una demostració pràctica de la nova web

TW
0

Ll. Pons Maó
El Consell insular va presentar ahir la nova web "Cartografia de Menorca" que posa a l'abast del públic general les dades cartogràfiques de l'Illa, http://cartografia.cime.es. Tècnicament la web s'anomena Infraestructura de Dades Espacials (IDE), una eina que facilitarà amb l'accés a internet la informació territorial referida a la cartografia i les dades que s'hi relacionen produïdes al Consell i també a altres administracions com els ajuntaments. La informació esdevé així més accessible, oberta i permet una major eficàcia.

A través de la web de cartografia el ciutadà podrà tenir accés a informacions com el Pla Territorial Insular, amb les quatre sèries d'ordenació: sòl rústic, protecció de riscos, àrees de reconversió territorial i equipaments i infraestructures; plans especials de les Àrees Naturals d'Especial Interès (ANEI); el traçat del Camí de Cavalls; l'Ortofoto de 2007; la cartografia ambiental (mapa de cobertures, vegetació, períodes i materials geològics, mapa d'usos de sòl, unitats hidrogeològiques, etcètera); les dades cadastrals i un vol en tres dimensions amb informació de tot el territori. També la web disposa d'una secció amb accés restringit, per motius de seguretat, que es refereix a la xarxa d'aigua, la xarxa de sanejament i els béns d'interès cultural i altres béns de patrimoni històric i cultural.

La pàgina web duu ja un any en provés, amb 40 visites diàries, i no es presenta com a definitiva sinó amb la voluntat de revisió i actualització continuada. Es tracta d'un projecte que culmina després de deu anys de treball que han estat necessaris per abocar-hi tota la informació cartogràfica. La web cerca i persegueix tenir ordenades, superposades i coordinades totes les dades cartogràfiques per tal de que tècnics locals i insulars de les administracions, també col·legis tècnics i ciutadans puguin tenir un accés lliure a la informació del territori de qualsevol part de l'Illa. Ricard Cots va realitzar una demostració de la pàgina en la que es va poder comprovar les possibilitats múltiples de la informació cartogràfica que ofereix la pàgina.

A la presentació van assistir-hi representants dels ajuntaments així com d'altres entitats, col·legis tècnics i alguns ciutadans que s'interessaren en la demostració pràctica de les dades cartogràfiques.