TW
0

Toni Seguí Alaior
Més de 3.000 persones van assistir ahir a la primera edició del Mercat d'Estocs i degustació de tapes d'Alaior, que es celebra fins avui a les 15 hores a l'antiga església de Sant Diego. Aquesta activitat comercial i gastronòmica ha estat organitzada per l'Associació de Comerços de la ciutat i, a més, compta amb el patrocini de l'Ajuntament d'Alaior i del Govern balear i amb la col·laboració de Línea Frío.

Sant Diego presentava un espectacular ambient als voltants del migdia, amb varis centenars de persones que recorrien el seu interior, interessades en observar la vintena d'expositors amb una àmplia gama de productes de teixits, esports, sabates, joieria i bijuteria, decoració, regals, electrodomèstics i embotits, entre altres.

L'opinió generalitzada apuntava a l'encertada decisió d'organitzar l'activitat, amb uns preus assequibles. Pilar, de 34 anys, va assegurar que era un idea molt bona, amb preus interessants, però que no pensava gastar molt per mor de la crisi. Sebastià, de 80 anys, va afirmar que a l'Illa hi manquen més actes d'aquests tipus perquè la gent pugui sortir, tot i que, més que comprar, ell acompanyava la seva esposa. Ester i Margarita, de 60 i 55 anys, respectivament, van mostrar la seva satisfacció per un mercat que s'hauria d'organitzar en més ocasions a Alaior. Mar, de 32 anys, tenia la intenció de comprar roba per a la seva filla Violeta, de només sis mesos. Per la seva part, l' equatorià Luis, de 47 anys, va desplaçar-se des de Maó per comprar articles de vestimenta per als seus fills, sense gastar molt.
La presència de quatre bars va gaudir d'una notable acceptació, amb la venda només el matí de 700 tiquets per a la degustació de tapes. La venda es va restringir davant la impossibilitat d'atendre la totalitat de peticions.

L'Ajuntament recolza la iniciativa
El batle d'Alaior, Pau Morlà, que també va visitar la sala de Sant Diego acompanyat de la seva família, va transmetre la seva enhorabona per la iniciativa de l'Associació de Comerços d'Alaior, presidida per Janet Vinent. El batle va assegurar que, davant la situació de crisis econòmica, l'Ajuntament estava obligat més que mai a recolzar les activitat organitzades per les entitats ciutadanes i empresarials. Morlà va subratllar l'encert d'organitzar el mercat en un lloc situat al mateix nucli urbà, cosa que afavoria en la jornada inaugural la massiva assistència de persones, moltes d'elles procedents d'altres poblacions de l'Illa.
Per altra banda, avui tindrà lloc la segona jornada del Mercat d'Estocs i degustació de tapes, que s'obrirà a les 9.30 hores i es perllongarà fins a les 15 hores.