Veterans. Antoni Cardell, Jordi Salord, la batlesa, Jordi Baulies i Joan Pons Fedelich

TW
0

Laura Bañón Ciutadella
El record de Sant Antoni va unir ahir els regidors i membres de la Corporació que d'ençà 1944 han representat el poble de Ciutadella a la processó com a cavallers o com a protagonistes dels Tres Tocs. Una quarantena de persones es va sumar a un acte festiu i emotiu per recordar experiències i compartir anècdotes i records.

La trobada s'inicià amb una missa a la Catedral, en record dels presents i absents, oficiada per Gerard Villalonga. El rector va fer referència a la importància de la celebració de Sant Antoni en la restauració del cristianisme i encoratjà els presents a dur sempre a dins l'esperit que representen els cavallers. A continuació, el Saló Gòtic de l'Ajuntament, presidit per la bandera de Sant Antoni, va ser l'escenari de la recepció que la Corporació oferí als regidors, exregidors i membres de la Corporació que han estat protagonistes en la processó del patró de Menorca.

La batlesa accidental, Antònia Salord, afirmà que "és un dia especial per la importància de l'esperit d'unió a pesar de les diferències polítiques i per recordar els moments viscuts, en uns anys en que tots hem servit el poble amb ganes i il·lusió". Salord va tenir un record per tots els regidors de la Corporació i donà l'enhorabona pública a Jordi Salord Bosch "per l'encert de la idea d'organitzar aquesta trobada".

Destacaren els participants a la trobada de major edat: Joan Pons Fedelich, de 83 anys, Jordi Baulies Cortal, de 78 anys, i Antoni Cardell Torrent, de 77 anys. Així com els regidors més joves, Joan Taltavull, com a cavaller, i Magí Muñoz, com a regidor dels Tres Tocs.

Jordi Baulies Cortal, exsecretari de l'Ajuntament, explicà com en als anys 50 li tocà fer de cavaller per Sant Antoni: "Els representants de la Corporació eren més pocs i més vells i per açò sortia el secretari". També recordà a Francesc Pons Tortella, en Panxo, que va fer de cavaller tot i ser oficial major de l'Ajuntament. Baulies, Cardella i Pons Fedelich comentaren com la processó de Sant Antoni no ha variat en solemnitat i protocol a pesar del pas del temps. També es destacà el paper de les regidores que han estat cavalleres: Maria Juan, Ita López, Joana Català i Antònia Gener; i les que els ha tocat donar els Tres Tocs, com Maite Torrent, Maria Bagur o Antònia Salord. Jordi Salord Bosch, artífex de la trobada i cavaller del 2004 al 2006, ressaltà la bona resposta de tots en participar en un acte que va començar a preparar-se quan era regidor amb la recollida de dades. El fulletó editat per l'Ajuntament recull anècdotes com la de 1946, quan pel mal temps la processó es va celebrar a la Catedral, o del 1989, quan s'estrenà el nou penó.