Bustos. Miquel Capó ha fet donació de nou obres d?entre les que el poble en triarà una per fer un monument

TW
0

Ll. Pons Maó
Es Migjorn Gran ret de nou homenatge a Francesc d'Albranca amb motiu del 80è aniversari de la mort de l'il·lustre migjorner i ho fa dedicant-li un monument a l'estil clàssic, però amb la peculiaritat que seran els ciutadans, menorquins i visitants des Migjorn, els que triaran el bust que més els agradi i la localització en la que definitivament s'ubicarà a la via pública el bust d'Albranca.

Miquel Capó, escultor de Ciutadella, ha fet donació de nou bustos que presenten a Francesc Camps i Mercadal amb els seus llibres i el tinter amb la ploma. Sobre pedestal de pedra de marès, la majoria, el bust serà de bronze. El consistori migjorner va optar per donar veu al poble, i a tots els que ho desitgin, per elegir l'escultura que finalment es realitzarà. A la biblioteca pública des Migjorn estan exposats els nou bustos enumerats per tal que la gent pugui votar a més també es disposa d'una butlleta per triar la ubicació que es proposa en primer lloc al Pla de l'església, en segon terme davant la façana de la casa gran del carrer d'Albranca i la tercera opció davant la façana de la biblioteca. Un quart apartat s'obre a altres suggeriments. La votació romandrà oberta fins Setmana Santa.

A més durant l'abril, es duran a terme una sèrie d'activitats per tal d'aprofundir en el llegat de Francesc d'Albranca. El Centre d'Estudis Locals d'Alaior participa en l'organització de les activitats i l'IME reeditarà i editarà algunes obres encara inèdites d'Albranca.