Estiu. Els 12 cellistes de la Filharmònica de Berlín, The King Singers, Jennifer Larmore i Quartet Casals són alguns dels participants del Festival de Música de Maó 2009

TW
0

Ll. Pons Maó
Joventuts Musicals de Maó té enllestida la programació del Festival de Música de Maó 2009 que tindrà lloc durant l'estiu, als mesos de juliol i agost, i per tal de continuar celebrant el cinquanta aniversari de l'entitat el programa de concerts resulta excepcional.

El concert estrella d'aquest estiu serà sens dubte el dels 12 cellistes de la Filharmònica de Berlín. El prestigiós i aclamat conjunt actua com ambaixador d'Alemanya a tot el món oferint un programa inoblidable amb música de Bach, Poulenc, Blacher, Fauré, Kaiser-Lindemann, Rafel i Piazzolla. Un altre dels concerts destacats serà sens dubte el de King's Singers que han resultat guanyadors del Grammy 2009. El grup està format per sis cantants dels quals dos són contratenors, un tenor, dos barítons i un baix. Cançons romàntiques i balades formaran part del repertori del concert de Maó.

L'excepcional mezzosoprano nordamericana Jennifer Larmore oferirà un altre dels concerts de l'estiu. Acompanyada del quintet de corda Opus Five, interpretarà àries de Handel, Bizet, Rossini, Bach i famosos duets d'òpera amb el prestigiós violinista Sebastián Hamann.

El primer dels concerts que enceta el festival serà el de Jean Tubery, un virtuós cornetista, i Jan Willen Jansen que tocarà a l'orgue de Santa Maria on es celebrarà el concert. El segon dels concerts està dedicat al tango a càrrec de Zinger Septet que interpretarà obres d'Àstor Piazzolla, Carlos Gardel, Pixinguinya entre altres.

L'Orquestra de Cambra Illa de Menorca estarà dirigida en aquesta ocasió per Dmitry Sitkovetsky, violí solista. El repertori estarà conformat per obres de Mozart, Mendelssohn i Beethoven. Per últim el Quartet Casals, el millor grup de cambra espanyol de l'actualitat amb un ampli reconeixement internacional integrat per Vera Martínez i Abel Tomàs, violins, Jonathan Brown, viola, i Arnau Tomàs, violoncel, debuta al Festival de Maó amb la Gran Fuga de Beethoven.

Els concerts
Jean Tubery
El virtuós cornetista Jean Tubery i Jan Willem Jansen a l'orgue, oferiran un concert dia 15 de juliol a Santa Maria.

Nuevo Tango
Concert de Zinger Septet de tangos de Ástor Piazzolla i altres clàssics dia 22 de juliol al Teatre Principal.

Jennifer Larmore
La mezzosoprano i el quintet de corda Opus Five, dia 29 de juliol al Teatre Principal.

The King's Singers
Guanyadors del Grammy 2009 estaran en concert dia 3 d'agost també al Principal.

Orquestra Cambra
L'Orquestra de Cambra Illa de Menorca comptarà amb el violí solista, i director, Dmitry Sitkovtsky en el concert de dia 11 d'agost.

Filharmònica Berlín
Die 12 Cellisten Der Berliner Philharmoniker oferiran el concert estrella del Festival de Maó dia 19 d'agost al Teatre.

Quartet Casals
Vera Martínez i Abel Tomàs, violins, Jonathan Brown, viola i Arnau Tomàs, violoncel, oferiran un concert dia 26 d'agost a Maó.