TW
0

MERCÈ PONS Maó

Autofitxa
Em dic Dani Coll Arredondo, som ciutadellenc i tenc 45 anys d'edat. Treballo com a director d'una delegació de Balears, estic casat i tenc tres fills, dues filles i un fill. Fa tretze anys que vaig creuar el mar cap a Mallorca per motius plenament professionals i des de dia 12 d'abril de 2003 exerceixo de president de la Casa de Menorca a Mallorca.

Com s'involucra en la Casa de Menorca a Mallorca?
La història comença quan vaig venir a Mallorca per treballar en una empresa regentada per un menorquí. Ambdós ens vam començar a interessar per la Casa de Menorca que hi havia i que havia desaparegut i ens vam posar en contacte amb aquell qui havia estat el darrer president. La Casa de Menorca havia tingut uns anys molt actius per allà dels 80 però l'any 1992 havia quedat inactiva. Els tràmits per a reactivar-la els vam començar a moure l'any 2002 i dia 12 d'abril del 2003 ja vam posar-la en marxa convocant eleccions i essent elegit com a president.

I quants menorquins estan vinculats a la Casa de Menorca a Mallorca?
A Mallorca hi ha entre 4.000 y 5.000 menorquins encara que nosaltres, en la Casa de Menorca hi estem involucrats unes 400 famílies, ja que ho comptem per famílies, a més a més dels estudiants.

És una xifra que va en augment?
Darrerament sí que ha sofert un creixement. Però hi ha de tot ja que també hi ha algunes baixes molts cops involuntàries. Un dels esforços importants que portem a terme des de finals de 2008 és la incorporació dels joves, és a dir, fills de menorquins i estudiants universitaris per tal de crear com un apèndix a la Casa dirigida només a la vessant menorquina més jove per tal que puguin organitzar esdeveniments adequats per a la seva franja d'edat.

Quin és l'objectiu de la Casa de Menorca a Mallorca?
En destacaria dos de primordials. El primer d'ells, donar a conèixer entre els mallorquins allò que és nostre, és a dir, fer reviure l'olor i l'aroma de l'Illa. En segon lloc, mantenir l'activitat social de cara als menorquins necessitats.

Aquest segon objectiu es refereix al grup de voluntaris VOCAME?
Sí, així és. Som un grup de 12 voluntaris que el que pretenim és donar carinyo i recolzament moral a persones que s'han de desplaçar fins a Son Dureta i necessiten una ajuda, algú que els escolti, això sí, sempre que ells ho vulguin i es deixin visitar.

La Casa de Menorca és coneguda entre els mallorquins?
Cada vegada va agafant més importància. Fins i tot hi ha alguns esdeveniments propis que estan sent molt sol·licitats no només pels propis menorquins sinó per als mallorquins com ho és la Setmana Menorquina. És que dins de tot, lo que pretenem és promoure i fer caliu d'allò propi en una terra que no és casa nostra.

Quins actes teniu previstos a curt termini?
A part de les activitats que anem realitzant any rere any i que ja són conegudes tenim en ment un nou projecte que és impulsar un altre tipus d'activitat com excursions i trobades i incorporar-ho en el nostre programa. Alhora he de dir que quan vam començar no teníem local i l'any passat en vam aconseguir un. L'objectiu és que aquest local sigui un punt de trobada de tots els menorquins i que la majoria d'activitats es centrin en aquesta seu que és ca nostra.