TW
0

Ll. Pons Maó
A les 10 hores d'ahir van obrir les portes de la cinquena fira d'stocks. A fora un grup de gent ja esperava per tal de poder accedir als productes rebaixats més desitjats. L'èxit semblava ja assegurat donada l'afluència de les primeres hores. La inauguració oficial va tenir lloc al migdia quan Antònia Allès, consellera d'Economia; Antoni Femenias, director general de Promoció Industrial; Pere Perelló, director de fires i Congressos de les Illes Balears; Francesc Pons, director insular d'Economia; Joan Moll, president d'ASCOME i Maribel Florit, gerent del recinte, van saludar els responsables dels expositors. Joan Moll va realitzar unes declaracions tot observant que al comerciant l'afavoreix vendre a preus normals i no en liquidacions que s'han d'entendre com una oportunitat per recuperar part de la inversió amb la venda dels stocks. Moll va dir que l'afluència de les primeres hores de la fira augurava bons resultats però que també volia dir que no s'havia consumit abans i que la fira d'stocks resulta una ocasió per la gent que no pot arribar a final de mes. Joan Moll també va mostrar la seva preocupació en declarar que gairebé cada dia tanca una botiga a Menorca.

Entre el públic que va realitzar les primeres compres de la fira destacaren les mares que hi acudiren amb els seus fillets així com embarassades. No en va la majoria dels stands estan dedicats al tèxtil i per als infants hi havia des de roba a cotxets i altres complements.

El ventall de possibilitats d'adquirir productes a bon preu és realment variat. Alguns dels venedors han optat per fixar preus únics als seus productes, sobretot 5, 10 o 15 i 20 euros. Unes botes que abans valien 69 euros es poden adquirir per 20 o es poden trobar unes sabatilles infantils pel preu de tres euros. La fira dóna l'oportunitat especialment als que no s'ho puguin permetre de poder lluir, per exemple, un vestit de núvia que abans costava 1.000 euros i ara en val 350 o una col·lecció de vestits de comunió de tall clàssic que costen 25 euros i abans en valien més de 250.

Alguns expositors ofereixen també complements i objectes de decoració per la llar, roba esportiva o llibres. S'Altra Senalla i Comerç Just anuncien amb un cartell al seu stand que la reducció de preus del producte no suposa en cap cas la reducció dels ingresos que els productors obtenen per ells.