Alumnes. Els joves de Menorca en l?acte de lliurament de diplomes aquesta setmana

TW
0

Redacció Maó
Els grups Alwais Up i Noodless de l'IES Josep Miquel Guàrdia d'Alaior han quedat en segona i tercera posició de Balears del Joc de la borsa de "Sa Nostra", per darrere de Alwais Up de l'IES Ramon Llull de Palma. Els tres equips, que s'han imposat als altres 91 patrocinats per la caixa balear, recollien aquesta setmana els seus diplomes i els guanyadors viatjaran a la capital d'Espanya per visitar la Borsa de Madrid.

En la iniciativa en la que ha sobresortit els alumnes d'Alaior participen 45.000 equips arreu d'Europa, un nombre que ha augmentat aquesta edició respecte de les anteriors. El joc de la Borsa és un joc econòmic-financer creat per aprendre i familiaritzar-se amb els mercats borsaris a través de la participació. Inicialment organitzat per les caixes d'estalvis alemanyes, en l'actualitat hi participen grups d'Alemanya, Espanya, França, Luxemburg, Àustria, Itàlia i Letònia. Sa Nostra ho fa des de 2001.

L'interès dels joves juntament amb l'aplicació de bones estratègies de compra i venda d'accions demostra la utilitat del joc per a l'adquisició de coneixements entre els joves sobre la borsa, el món empresarial i la presa de decisions.

Amb una mescla de ficció i realitat, el joc presenta el món de la borsa d'una manera simplificada i aconsegueix familiaritzar els alumnes amb els mercats borsaris i el seu funcionament, iniciar-se en la gestió d'una cartera de valors amb una situació concreta, fomentar el treball en equip, manejar l'evolució en temps real dels preus de les accions, promoure la utilització de noves tecnologies, particularment d'internet i sensibilitzar els estudiants vers la idea de pertinença a una realitat internacional participant d'un joc de dimensió europea.