Sergio Cerdà.

TW
0

Autofitxa
Vaig néixer el 17 d'octubre de 1960 a Maó. Estic casat i tinc una filla. Les meves aficions són la informàtica i la fotografia. Participo en la quarta exposició de col·leccionisme que es pot visitar al Claustre del Carme de Maó.

Maria Solá Maó

Quan va començar a col·leccionar cotxes d'scalextric?
Va ser poc després de néixer la meva filla, al 1992. Un dia vaig anar a casa dels meus pares i remenant dins l'armari vaig trobar l'scalextric. Me'l vaig endur a casa i el vaig arreglar. En aquella època treballava com a comercial, rodava per tota l'Illa i aprofitava per aturar-me a totes les botigues de joguines cercant cotxes. A més vaig començar a empipar a tots els amics perquè em donessin els seus cotxes antics.

Amb el pas dels anys quants cotxes ha arreplegat?
Ara tinc al voltant de 350 cotxes. De molts d'ells tinc fins i tot les caixes amb el preu posat i tot.

Com es restaura un cotxe?
Pots demanar peces a través d'internet però et surt bastant car. Jo el que faig és esperar i aconseguir diversos cotxes iguals, així amb tres o quatre pots arribar a restaurar-ne un, agafant un mirall d'aquí i un aleró d'allà.

S'ha de tenir molta cura per mantenir en bon estat els cotxes?
Els has de fer net amb un pedaç i qualque producte que no faci malbé els materials. Amb això s'ha d'anar molt en compte perquè les calques dels cotxes més antics poden saltar.

Hi ha molta afició a l'Illa?
A Menorca no hi ha gaire gent però a fora hi ha molta afició, principalment a Catalunya. Tot i així fa uns anys tenia un soterrani al carrer de la Reina on ens ajuntàvem uns quants i organitzàvem carreres de cotxes. Vam arribar a muntar un club però, com passa moltes vegades, sempre són els mateixos que fan feina i, finalment, ens vam cansar i ho vam deixar anar.

Té tots els cotxes i pistes a casa seva?
Sí, tinc una habitació destinada a tot això. Avui en dia pots emprar un programa d'ordinador que et dóna idees de com muntar la pista en funció de l'espai que tens. Els cotxes els tenc col·locats dins d'un armari.

Quines són les seves peces més preciades?
Les meves peces predilectes són aquelles que encara tinc de l'any 1969, quan vaig tenir el meu primer scalextric. Tinc un Mini, un 600, un Mercedes...El meu pare feia feina a Catisa i els primers cotxes d'scalextric que van arribar a l'Illa els venien a la botiga de la fàbrica. Així vaig ser un dels primers privilegiats en tenir un scalextric.