Banda. Fa un any que es va constituir i ja ha actuat en distintes ocasions com per les festes de Maó

TW
0

Redacció Maó
La Banda de Música de Maó celebra el seu aniversari amb un concert a l'Orfeón Mahonés aquest dissabte a les 20 hores.

La Banda es va constituir el març de 2008 com a Associació Musical de Maó, una entitat que es lligava estretament amb l'Escola Municipal de Música que tindria l'objectiu de crear i consolidar una banda de música a la vegada que afavorir la formació dels seus membres, oferir concerts i actuacions. Així ha estat durant aquest any. La banda, dirigida per Tolo Mercadal, compta en l'actualitat amb 35 components i el conjunt està integrat pels instruments clàssics d'una banda, els de la família de vent metall, vent fusta i percussió, bàsicament.

Repertori
El concert que oferiran dissabte constarà a la primera part d'obres de Ferran, Niehaus, Teixidor, Bernaerts, Falcó, Molina i "El Gato Montés" de Penella. A la segona part primer interpretaran "Reflections of this time" de T. Huggens i per acabar amb "An all american suite" de R. Macray i "Ross roi" de J. De Haan.
La història real de la creació d'una nova banda començà el 2006 a les escoles municipals de música que van oferir amb una nova assignatura la de Formació per la Banda de Música per tal de crear una agrupació que es feia necessària. Durant aquell mateix any el grup musical se va presentar durant les festes de Sant Pere al Port de Maó i des de llavors ha participat en festes de barri i aconteixements especials com els pregons dels anys 2006 i 2007.

El primer exercici com a banda va ser també a les festes de Sant Pere a Maó i van interpretar el primer jaleo de les festes de Llucmaçanes així com el pregó de les festes de la Mare de Déu de Gràcia i el jaleo de la vigília de les festes patronals de Maó.