Disc. Lluís Sintes ha participat en la gravació de ?El Timbaler del Bruc? baix la direcció musical de Salvador Brotons amb la intervenció de l?Orquestra de l?Acadèmia del Liceu

TW
0

Ll. Pons Maó
Lluís Sintes, juntament a altres dos cantants, David Alegret, tenor i Ruth Nabal, soprano, han posat veu a la sarsuela catalana "El Timbaler del Bruc" que s'ha editat en cd per la discogràfica Discmedi-Blau. Lluís Sintes està especialment content d'aquesta participació en la que han intervingut l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i la Coral Sant Jordi sota la direcció de Salvador Brotons. "El Timbaler del Bruc" és original del mestre Agustí Cohí Grau i va ser estrenada l'any 1964 i, a part d'algunes reposicions aïllades, romania encara inèdita. D'aquesta mateixa obra se'n faran dues representacions, una aquest diumenge a càrrec de la Federació d'Entitats Líriques Catalanes i una altra al SGAE de Barcelona.

Lluís Sintes ha col·laborat darrerament amb diferents compositors catalans com Armand Blanquer, Salvador Brotons, Albert Guinovart, Xavier Bengueren entre molts altres.

El darrer disc que havia publicat Sintes va ser el 2008 sobre l'òpera "Carmen" i en aquests moments en prepara un altre que se gravarà el mes d'octubre als estudis de SGAE sobre l'òpera de càmera "URBS" del compositor Jesús Rodríguez Picó qui va escriure un personatge central dit Urbs pensant en la veu de Sintes.