TW
0

Autofitxa
Em dic Jesús Benito, vaig néixer dia 24 d'abril de l'any 1952 i som madrileny. Hi vaig viure fins als 18 anys. Cap al 1970 vaig venir a Menorca a treballar per a Telefònica. Actualment ja estic desvinculat de la companyia. Durant aquesta estada a Menorca vaig conèixer la meva dona, amb qui tenc dos fills. M'encanta anar en bicicleta, anar a cercar espàrecs, esclata-sangs i tot allò relacionat amb la natura. Divendres vam tenir l'assemblea de l'associació de veïns on vaig cessar en el meu càrrec com a president.

MERCÈ PONS Maó
Des de quan exercia com a president de l'associació de veïns?
Vaig començar el mes de març de l'any 2004.

És una associació jove?
Tan jove com ho és el barri de Malbúger, que es va edificar a finals dels anys 90. La primera junta es va crear arran del projecte de construcció de la seu del Consell, que va suposar un xoc per a totes les famílies que residien a la zona. Jo he estat el tercer president del barri.

Quants socis són actualment?
És l'Associació de veïns de Maó que compta amb més socis. Estan afi­liades entorn a 150 famílies.

Divendres va tenir lloc l'assemblea general ordinària. Què va ocórrer amb la renovació de junta?
Els estatuts diuen que les juntes s'han de renovar cada dos anys però si a l'assemblea no surten voluntaris no es pot fer la transició d'una a l'altra junta. Després d'uns anys de dirigir una associació es fa necessària una renovació per deixar entrar noves idees i energies. Va ser per això que vaig cessar en el càrrec a més de la gran majoria de la junta, excepte dos. Davant això van sortir un parell de veïns que es van manifestar voluntaris per crear la nova junta. La setmana que ve tornarem a reunir-nos i si hi ha prou membres es constituirà la nova junta directiva i si no és possible es formarà una junta gestora. He de dir que sempre havíem tingut molt bona relació amb la presidenta Joana Barceló. Mirava d'aconseguir-nos alguna subvenció per contribuir en les activitats de l'Associació. Amb el nou president ja no la rebem. Alhora, vam demanar una cita amb ell per felicitar-lo per al càrrec i no se'ns va concedir.

Quins punts es van tocar a més a més?
En el nostre barri hi ha també l'hospital. Ara hem aconseguit que l'Ajuntament, mitjançant els fons estatals, acabi el talús vegetal que separarà finalment l'edifici del barri. També, la zona ha tingut bastant problemes en matèria de seguretat i neteja i zones verdes, que en té bastants. Hem aconseguit que millori molt la situació. L'Ajuntament ha contractat una empresa que fa molt bona feina en aquestes zones ajardinades.

És un barri diferent al la resta, no és així?
És un barri molt agradable i que la seva pròpia configuració ofereix molta tranquil·litat. Consta de cases unifamiliars a més d'alguns blocs d'adossats. Amb la construcció del Consell vam començar una lluita ja que no hi tenia cabuda en aquesta zona, com tampoc l'hospital, però en ser obres d'interès general ho hem hagut d'acceptar. El cert és que el Consell és un veí un tant especial.