Vistes. Els participants a la sortida van poder contemplar unes excel·lents panoràmiques de la costa

TW
0

Redacció Ciutadella
La Coordinadora per la Defensa del Camí de Cavalls va reunir ahir 234 persones, quatre d'elles a cavall, en una nova excursió per aquest viarany públic. Aquesta sortida estava pendent des del 1998, per una resolució judicial que afectava quatre finques.

La trobada va ser a Binimel·là, des d'on es van dirigir cap a Cala Pregonda, Cala Barril, Cala en Calderer i els Alocs. En aquesta darrera platja s'hi va fer una aturada per dinar, per continuar posteriorment fins a Binidelfà, on hi esperaven els autobusos.

El recorregut va tenir diversos trams de major dificultat. Un d'ells va ser la pujada a Cala Barril, un esforç, però, que va valer la pena per les magnífiques vistes que es van poder contemplar, amb les illes Bledes i des Coloms de fons.
Un altre punt complicat va ser la pujada fins a Son Ermità, una zona on el Consell Insular hi ha destinat, mitjançant el SOIB, una quinzena de treballadors contractats per l'empresa Tragsa, que han netejat durant unes setmanes, un bon tram del camí.

Deficiències
Durant l'excursió es van detectar un parell d'indrets en que hi ha dificultats alhora de resseguir el traçat del Camí de Cavalls. El primer va ser just després de la platja de Binimel·là, on hi havia una roca de grans dimensions que impedia el pas dels cavalls en direcció a Cala Pregonda, fet que va obligar a desparedar una mica de paret seca per poder passar.

L'altre punt conflictiu va ser el pas per un petit torrent prop dels Alocs, que la Coordinadora havia demanat que s'arrangés mitjançant una petita rampa mentre no s'hi instal·lés un petit pont. Aquesta actuació no s'ha realitzat, fet que va provocar que un dels cavalls sofrís una caiguda.

El mes d'abril es farà la darrera ruta de la "Volta a s'Illa per etapes" iniciada el 1997. Serà entre els Alocs i Cala Morell, passant per la zona de la Vall.