TOLO MERCADAL.

TW
0

Autofitxa
Vaig néixer el 1974 a Maó. Estic casat, tinc una filla i un altre en camí. Sóc professor de clarinet del Conservatori de Música de Maó, director de l'Escola de Música des Castell, tècnic de pianos, gerent de la botiga de música Tons i Sons des Castell i distribuidor de climatitzadors per a piano a Espanya, Portugal i Àfrica. Les meves aficions són la jardineria, estar amb la família i passejar.

Maria Solá Maó

Quan i amb quin objectiu va néixer la banda de música?
La banda va sorgir fa tres anys amb un curset de formació impulsat per l'Ajuntament de Maó. La meva idea era partir d'una base pedagògica amb l'objectiu de tenir estabilitat i poder crear una banda amb futur. Posteriorment es va convertir en una assignatura que oferia l'Escola de Música de Maó i, ara fa un any, vam crear l'associació que dóna cabuda legal a la banda de música. Abans d'això hi havia tot un "pupurri" de gent i de nivells, ara tot està més organitzat.

Precisament el passat dissabte van celebrar el primer aniversari de l'associació amb un concert a l'Orfeón Mahonés...
Si, va ser tot un èxit. Sense tocar grans peces els músics van aconseguir fer música i transmetre al públic i entre ells. Durant l'hivern no és fàcil muntar un concert però també sabem que hem d'actuar durant l'any perquè suposa una motivació per a tots aquells que vénen a assajar.

Quants músics integren la banda actualment?
Ara hi ha al voltant de 22 músics estables, d'entre 13 i 50 anys. A més, hi ha una vintena de fillets que participen en l'assignatura de banda de l'Escola de Música i que, en un futur, passaran a formar part del grup. El nostre objectiu és continuar potenciant el que anomenam la "banda petita" perquè volem créixer, un nombre fantàstic seria d'entre 25 i 30 músics.

Feia al voltant de vint anys que Maó no comptava amb una banda de música ¿Per quin motiu es va produir aquest buit?
Possiblement no hi ha hagut prou interès. Tot això representa un gran esforç. La gent s'enrecorda de les bandes per les festes però a més la banda fa un paper social molt importat, tots els que hem format part d'una ens enrecordam dels amics que hem fet.

De moment el projecte funciona ¿quines actuacions s'han de dur a terme perquè es consolidi?
Realment tenim moltes ganes de treballar per la música i ho esteim fent de manera conjunta. Quan això està tan clar les coses van sortint però és una cosa que necessita temps, no s'ha de córrer i sobretot, hem de comptar amb el recolzament de la societat.

Teniu qualque projecte en marxa?
Sí, tenim previst organitzar una trobada en la que participaran les quatre bandes principals de l'Illa. Probablement aquesta trobada tindrà lloc al mes de novembre tot i que encara està per concretar. La música ha de ser una manera d'unir persones i ens hem d'ajudar entre tots.