Concert. Tomeu Penya oferirà demà el seu concert ?Íntim? al Teatre Principal

TW
0

Ll. Pons Maó
Tomeu Penya oferirà demà el seu concert "Íntim" al Teatre Principal de Maó a les 21 hores. És un concert acústic que fa una repassada als millors temes del seu repertori i que s'inclou en una gira pensada per auditoris i teatres. Tomeu Penya es presenta tan sols acompanyat per la seva guitarra i Simó Rabassa als cors.

En Tomeu Penya és molt mallorquí, no és ver?
Bé, hi ha molts de mallorquins que són molt mallorquins. Som molts els que passejam el nom de Mallorca arreu del món, com en Miquel Àngel Nadal o en Rafel Nadal. En Tomeu és un més dels que fan gala de la seva mallorquinitat.

S'imaginava fa trenta anys tots aquests èxits?
No, que va. Jo tampoc no m'imaginava que tingués èxit, jo volia fer música i cançons amb el meu propi idioma, però poc m'imaginava que després del primer disc en vingués un segon i fins a vint-i-dos que en tenc ara. I acab de firmar amb la discogràfica per cinc anys més, així que no em puc queixar.
Com a cantautor prest compliré els trenta anys, però som músic fa més de quaranta anys. Com a músic vaig començar quan tenia catorze anys amb el boom turístic. Faltaven músics que anessin als hotels i sales de festes i jo vaig ser un dels afortunats.

Les seves cançons sempre parlen d'amor, a vegades amb una mica de picardia, i de la terra. Què vol transmetre?
Jo pens que quan fas un concert has de fer passar al públic per diferents emocions, com l'amor, sensibilitat i diversió. I m'agrada que el públic se'n vagi del concert somrient, aposta els provoc perquè peguin bots damunt la butaca, bé és un dir, almenys que la gent es remeni una mica.

Ha actuat altres vegades al Teatre Principal. "Íntim" és un tipus de concert especial perquè es fa en un escenari teatral?
El Principal és un teatre que sona tant bé que em sembla fet per jo. El públic d'aquí és molt entès i m'ajuda a jo, perquè m'ajuda a sentir-me a gust i ens ho passam bé. L'última vegada que vaig venir m'hi trobava tan bé i tant 'arropat' pel públic que em vaig atrevir fins i tot a fer música clàssica i vaig tocar "Lágrima".
M'hi sent molt bé a Menorca, i tenc molts bons amics, jo com a mínim venc un cop o dos a Menorca cada any, és com la meva segona casa.

Què hi troba en la música country? Per què es decanta per aquest tipus de música?
Bé, de fet jo he passat per tots els estils, com el rock and roll, soul, música country, música folklòrica mallorquina, una mica de tot. Però és cert que un dels estils que més em reconforta és la música country, però no tenc preferència per cap estil.

Què brinda Tomeu Penya amb el seu concert "Íntim"?
Resulta que jo ja fa molt de temps que tenc dues bandes, en una som set músics i formam una banda de country rock, i l'altra que som vint-i-una persones, llavors aquest concert el faig amb solitari amb la meva guitarra, bé i acompanyat per Simó Rabassa que em fa els cors, i per açò és un concert molt diferent. A "Íntim" cantam cançons de fa estona, moltes no han estat nombre un ni són tan conegudes però que són les que realment fan els discs bons. També cantarem les cançons més conegudes, per suposat, si no faltaria alguna cosa important. És un concert que pretén ser íntim, com si estàs cantant dins la cuina de casa o davant la xemeneia.