Participació. Carl Borg i Àngels Pons es van conèixer durant l’estada del cuiner suec a Menorca. - A.P.

TW
0

La cuinera menorquina Àngels Pons, propietària de l'espai gastronòmic 'La cuina dels àngels", participarà la propera setmana en l'octava edició del congrés internacional Madrid Fusión 2010, una fira on es trobaran els millors 'chefs' del món i s'exposaran les principals novetats del sector de la restauració. IFEMA serà l'escenari d'aquesta convocatòria que es celebrarà entre el dies 26 i 28 de gener.

Pons intervindrà a Madrid Fusión 2010 de la mà del chef Carl Borg, que regentà a Maó el restaurant Andaira, i que actualment exerceix com a assessor gastronòmic. El taller "La cuina dels àngels" és un dels tres espais en els que ara per ara desenvolupa la seva feina aquest cuiner d'origen suec, que serà l'encarregat d'oferir una de les ponències que es desenvoluparan durant la fira madrilenya.

Concretament, Borg donarà a conèixer als visitants de Madrid Fusión 2010 el concepte en què es basa la seva empresa, Micenplace, creada amb l'objectiu d'oferir serveis de suport per a la cuina com organització d'esdeveniments, formació, consultoria o comunicació, entre d'altres. Per la seva part, la menorquina Àngels Pons i altres dos cuiners, pujaran a l'escenari per dur a terme una demostració gastronòmica.

"El model de negoci basat en la cuina sense restaurant suposa diversos avantatges com una menor pressió econòmica, menys sacrifici i millor gestió del temps", explica Pons. "Es tracta d'una nova filosofia que no implica tenir un restaurant, que suposa gestionar empleats, més pressió, horaris impossibles i, en general, menys qualitat de vida".

La cuinera menorquina assenyala que poder participar a Madrid Fusión 2010 "és tot un privilegi". "Jo no sóc una cuinera professional, sinó amateur. Per a mi poder veure els chefs que més admiro, com Sergi Arola o Arzak, és fabulós", assegura.

Pons va posar en marxa "La cuina dels àngels" ara fa vuit mesos, al març de 2009. Aquest espai ofereix tallers de cuina, formació, un espai per a l'organització d'actes, degustacions, un menú diari per emportar, així com un servei de chef a domicili, entre d'altres. Així mateix, Pons avança que un dels seus projectes és potenciar el consum de productes ecològics a través de la venda en el seu taller.