Portella i Pons. Ahir es va donar a conèixer l’acte de presentació dels dos volums. - A.G.

TW
0

Avui, dijous, a les 20 hores, a la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament d'Alaior, es farà la presentació, dintre dels actes de la Diada de Sant Antoni, del llibre de Jesús Villata-Lora "L'escriviure de Ponç el menorquí" sobre l'obra del poeta alaiorenc i de "Lokus", la primera obra de teatre de Ponç Pons. La presentació anirà a càrrec de Joan López Casasnovas i Pau Faner.

Segons comentà el regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament, Josep Portella, el llibre sobre el poeta menorquí es un extracte de la tesi doctoral de Jesús Villalta-Lora, professor de la Universitat britànica King's College de Londres, on resideix l'autor, i que, per tant, no podrà ser aquesta nit a la presentació del llibre, un estudi sobre la obra del poeta i d'on ve el nom d'escriviure que empra Ponç Pons. Diu al respecte que l'autor parteix de la idea de la poesia romàntica de la llengua catalana, la fisonomia del paisatge i el retorn al passat i els seus orígens d'una Menorca idíl·lica, no destrossada per urbanitzacions salvatges.

O sigui que els tres conceptes en què està estructurat el llibre son "Llengua catalana", "Territori" i "Retorn al passat", aprofundint en la idea de la Mediterrània cultural, el caràcter etnohumanista de l'obra de Ponç Pons i la seva illomania, patent en tota la seva producció com a concepte del seu lligam amb Menorca, de la qual viu el seu paisatge, el recrea, i el relaciona amb un humanisme de la seva poesia que qualifica de caire universal.

Respecte de l'obra "Lokus", és una primera introducció al món del teatre de Ponç Pons, que amplia la seva prestigiosa dedicació a la literatura, a la poesia, amb el teatre.