Aniversari. El centre es va posar en marxa l’any 2000 - Arxiu

TW
0

L'Observatori Socioambiental de Menorca arriba al seu desè aniversari, i ho farà amb la celebració de diferents actes commemoratius que es realitzaran a partir de demà, i que tindran com a esdeveniment principal l'acte institucional que es farà a la seu de l'Institut Menorquí d'Estudis, el proper divendres dia 5.

Els actes de celebració començaran amb unes jornades de portes obertes al centre, amb visites guiades tant a l'Observatori com a l'IME, per a alumnes de Batxillerat i cicles formatius de grau superior. Es preveu mantenir aquesta activitat durant les dues properes setmanes, de dilluns a divendres. Aquestes jornades de portes obertes s'estendran també al públic en general, divendres dia 5.

Per altra banda, del 15 de febrer al 12 de març, es farà un cicle de xerrades per als centres de secundària sobre la naturalesa i el funcionament de l'OBSAM.
la festa de les fonts.

L'esdeveniment central de la celebració del desè aniversari de l'OBSAM serà el mateix dia 5, amb l'acte institucional "La festa de les fonts", amb què l'observatori vol agrair a tots aquells organismes de l'administració pública, entitats i particulars que, al llarg d'aquesta dècada, han fet possible la pervivència d'aquesta iniciativa de l'IME.

L'acte comptarà amb les intervencions del president del Consell, Marc Pons; del president de l'IME, Joan Lluís Torres; i d'Antònia Allès com a representant de l'Agència Reserva de la Biosfera. Seguidament s'explicarà la història del centre, així com la seva evolució i les seves línies de treball.

Per a la sostenibilitat
L'OBSAM és un projecte posat en marxa per l'IME al servei de la Reserva de la Biosfera de Menorca, com a instrument de recollida i anàlisi d'informació d'àmbit local, que pretén també contribuir a l'observació del canvi global.

Aquest òrgan funciona com una xarxa d'entitats i persones que comparteixen l'interès per obtenir indicadors fiables sobre temes relacionats amb la sostenibilitat.