Ofrena. Maite Salord, Xicu Lluy i Luis Camarero van dipositar el ram de flors - Maite Carles

TW
0

Ciutadella va celebrar ahir dematí un acte en record de les víctimes de la Segona Guerra Mundial, entre les quals hi havia tres ciutadellencs: Ignasi Moll Caymaris (1914-1941), Josep Caules Pons (1911-1941) i Manuel Marquès Pons (1908-1941). Un esdeveniment emmarcat dins el Dia Internacional de la Memòria de l'Holocaust i de la prevenció dels crims contra la humanitat, instituït per la ONU, per recordar el 27 de gener de 1945, el dia en què les tropes soviètiques van entrar al camp d'extermini d'Auschwitz, el primer recinte de confinament que va ser alliberat, i que suposava el principi del final d'un conflicte bèl·lic de dimensions desmesurades.


El periodista Miquel Àngel Limón va conduir un acte que va comptar amb la presència de membres de diferents entitats veïnals i col·lectius, així com representants municipals, i el periodista eivissenc Xicu Lluy, que divendres va oferir una conferència al Cercle Artístic sobre la presència de menorquins i balears als camps de concentració alemanys.


El delegat de la Confederació General de Treballadors (CGT), Luis Camarero, va llegir un manifest on es destacava la importància de defensar la memòria històrica per evitar la repetició de fets com l'holocaust. Després, Anna Maria Ticoulat va llegir dos poemes, "Internacional del dolor" de Joan López Casasnovas, i "Auschwitz", de Salvatore Quasimodo, lectures que van donar pas a l'ofrena floral, feta per Lluy, Camarero i la regidora Maite Salord. L'acte va acabar amb la interpretació de "El cant dels ocells", de Pau Casals, per part d'alumnes de l'Escola Municipal de Música.