Claustre del Carme. La restauració d’obres d’art com les que es mostren garanteix la seva salvaguarda - Gemma

TW
0

El Claustre del Carme de Maó acull l'exposició "Re(s)taura, Recupera" sobre el patrimoni de Menorca. A la sala es recull un ampli ventall de creacions artístiques datades des del segle XVII que han rebut un ajut del Consell per tal de garantir la seva salvaguarda.

A través de pintures, talles, escultures, llibres, manuscrits, mapes i fotografies, tant de propietat pública com privada, l'exposició permet conèixer el treball delicat i precís de restauradors com han estat Francesc Isbert, Maria Bagur, Margarita Bartolomé, Clara Cussó o María José Mir, entre altres.

Per altra part "Re(s)taura" és una oportunitat excepcional de poder recórrer la història de l'art de Menorca amb la presència material d'obres que normalment no estan a l'abast del públic en general, especialment les que són privades, com una Arma Christi de fusta policromada datada entre els segles XVII i XVIII, així com una arca de marí, del segle XVIII, en què es representa la decapitació de Sant Joan Baptista.

La restauració és un procés llarg i laboriós que preserva les obres per al futur, però que a més permet conèixer l'obra amb major profunditat i engrandir així els coneixements sobre la història de l'art. El restaurador inicia el seu treball amb un diagnòstic acurat, sobre el que treballarà segons el protocol, deixant documentades totes les seves intervencions.
L'exposició, inclosa en la programació de Sant Antoni, es traslladarà a Ciutadella per ser vista al Roser.