TW
0

Autofitxa
Sóc en Siscu Riudavets, nascut a Ciutadella l'any 1973, i sóc baríton. Vaig estudiar cant durant dos anys a l'Escola Municipal de Música de Ciutadella i dos més a l'Escola Municipal de Maó, i he treballat amb professors com Marlén Coll, Antón Aguiló o Antoni Pons. He actuat en obres de teatre, i form part de l'Estudiantina del Casino 17 de Gener. Des de fa un any impuls la productora Dau Produccions.

Com sorgeix Dau Produccions?
Som un grup d'amics creatius, tots noltros amb una idea i inquietuds per posar en marxa un projecte que tots teníem en ment, però cadascú des del punt de vista del seu sector. Ho vam ajuntar tot per donar forma a aquesta iniciativa que pot ser interessant per a Menorca, des del punt de vista de la potenciació dels artistes que hi ha a l'Illa, posant-los a disposició del públic menorquí perquè els conegui més i millor, tant des de la vessant cultural com pel que fa a la promoció de Menorca en sí mateix.

Quins projectes tenen?
Esteim oberts a qualsevol tipus d'iniciativa. De fet ja ens estan arribant propostes de diferents artistes. Però bàsicament són projectes que puguin ser útils per al desenvolupament de la nostra cultura i que tenguin una projecció tant de cara al públic menorquí com de fora. La idea és també poder exportar la nostra cultura fora de l'Illa, organitzant esdeveniments amb artistes d'aquí a altres indrets, fet que donarà més rellevància a Menorca, que no té res a envejar a altres llocs, tant a nivell cultural com paisatgístic i turístic.

Té interès cultural i turístic?
Sí, tots els artistes que tenim a Menorca tenen molt que oferir. És posar la creativitat al servei de l'Illa, aprofitant les qualitats dels artistes per difondre la cultura i unir-la al potencial de Menorca com a destí turístic.

I com ho pensen donar a conèixer?
Tenim diferents projectes. De moment hem creat un personatge, en Nan Ventura, a través del Facebook, que ja té 5.000 amics, i ara crearem un grup de seguidors, també a internet, on tothom s'hi podrà afegir. A través d'aquests dos espais tothom tindrà accés a informacions relacionades amb la cultura, esdeveniments que es facin, iniciatives que sorgeixin, penjam imatges sobre indrets, paisatges, tradicions o festes que es fan a Menorca, que la gent pot comentar. També està previst penjar vídeos. És un primer pas que feim des de Dau Produccions per donar a conèixer tot el que tenim, a mode de xarxa on tothom hi pugui fer les seves aportacions, anunciant els seus espectacles, els seus concerts, tot. Qualsevol que tengui un projecte cultural ho pot penjar allà i aprofitar aquest nou sistema de comunicació que és internet per estendre la imatge de Menorca.

I és com una xarxa?
Sí, a través d'en Nan Ventura es crea un vincle directe entre artista i públic, que és molt interessant perquè la gent sap què fa aquell cantant o aquell pintor, explicat per ell mateix.

Preparen una mostra cultural...
Sí, dissabte 27 de febrer, al Teatre Principal de Maó. Des de l'estiu feim feina per agrupar un bon nombre d'artistes, de diferents disciplines i que interactuaran entre ells en un espectacle, mesclant de manera original diferents maneres de fer cultura. Això potencia la creativitat dels propis artistes, i els espectadors comprovaran els resultats d'aquesta fusió.