Felicitacions. La centenària es mostrà contenta i agraïda per les mostres d’estimació i pels obsequis - Cris

TW
0

Rita Camps Juaneda va ser ahir el centre de totes les felicitacions en la celebració del seu centenari, un aniversari que la converteix en la persona més gran del Geriàtric de Ciutadella. L'homenatjada va néixer el 5 de febrer de 1910, pocs dies abans de l'enfonsament del "Général Chanzy", el centenari del qual aquests dies també es recorda.

El seu naixement es produí a una coneguda família de la localitat, propietària de sa Farinera. Van ser set germans. El destí la va unir a Andreu Marquès, qui va ser el seu espòs. Segons explica un dels seus néts, Rita Camps Juaneda va festejar amb un jove italià, qui sobtadament es va morir. En paral·lel, la seva germana major, que sortia amb Andreu Marquès, va caure malalta i també es va morir. La desgràcia compartida uní Rita Camps amb el nuvi de la seva germana. Del seu matrimoni va néixer Tomeu Marquès Camps, fill únic, conegut popularment a Ciutadella com a Tolo 'es diner', qui va ser caixer casat a les festes de Sant Joan. La centenària té tres néts (Andreu, Toni i Rita) i quatre besnéts (Borja, Héctor, Hilde i Rita). Tota la família se sumà ahir a la celebració del centenari de l'àvia, en un acte alegre i emotiu que va tenir lloc al Geriàtric de Ciutadella. Hi havia la besnéta petita de l'homenatjada, també de nom Rita, de tan sols 6 anys, a qui separen amb la besàvia 94 anys.

Rita Camps Juaneda, ben pentinada per a l'ocasió per la perruquera del centre, va rebre amb molta alegria les mostres d'estimació i les felicitacions de tots. La batlessa de Ciutadella, Pilar Carbonero, el regidor de Serveis Socials, Magí Muñoz, i la regidora Juana Mari Pons, li van fer entrega de les tradicionals canyes verdes per a festejar l'efemèride i l'obsequiaren amb flors i un gravat de Jaume Fedelich en nom del poble que la va veure néixer. També hi va ser present la consellera insular d'Acció Social, Noemí Gomila, i la gerent del Geriàtric, Belén Calafell. Els residents li van lliurar un centre de flors seques molt polit i la família va obsequiar-la amb un gran pastís, que tots els companys i companyes de la centenària tastaren després del dinar.