Maó. L’Ajuntament i la plaça Reial van ser els escenaris on es desenvolupà el darrer acte de Carnestoltes a la ciutat de Llevant - Javier

TW
0

Més joia que pena en l'acomiadament de Camestortes, amb el que Maó va posar el punt i final a les festes de Carnaval 2010. La foscor no amagava les ganes de bulla que acompanyaven els qui vetllaven el finat a la Casa Consistorial per on van passar-se molts maonesos, en senyal de respecte. En Camestortes, més viu que mort, no devia sentir-se massa content de deixar aquest món, mentre els més propers es feien qualque pomada i cantaven "no estaba muerto, que estaba de parranda".

Poc després de les vuit i mitja, la comitiva fúnebre sortia de l'Ajuntament per dirigir-se cap a la plaça Reial, on estava prevista la lectura del testament. No va quedar sols el finat, i malgrat el fred, grans i petits escoltaren amb atenció les darreres voluntats de Camestortes. Al batle va dedicar una de les primeres, en deixar-li un cavall, una somereta i una "L" per enfrontar el seu segon any al capdavant de les festes de la Verge de Gràcia.

Posteriorment, reberen el senador Bagur, Santi Millán, Matas, Balada, Esperança Aguirre, la Fundació Rubió, Josep Manguán, Manolo Escalona, el Rei, l'Sporting o el ViveMenorca. També ho féu Joan Carles Villalonga, a qui Camestortes deixà un anell perquè es reconciliàs amb la infanta Elena, una decisió que fou molt aplaudida pels assistents.
El sorteig d'articles de Subaida, Binifadet i un cap de setmana al Port-Ciutadella tancà la lectura del testament. Només resta una any per al Carnaval 2011.