TW
0

Autofitxa
Som en Jordi Ribas, natural de Barcelona. Estic casat amb na Janine Dahl, professora de dansa i tenim una filla, na Nora de cinc anys, a qui li agrada ballar i escoltar música com als seus pares. Vivim a Menorca des de fa poc més d'un any quan vam decidir fixar la nostra residència aquí. Som tècnic de so i com a tal he fet totes les gires d'Operación Triunfo, per exemple, també he estat amb Bumbury d'Heroes del Silencio, i com que amb l'empresa que treballava era internacional també feia concerts com el de Bud Morrison, per citar-ne un, i també he estat en un munt de festivals com Primavera Sound, Sonar, Green Fields, els Monegros, etcètera. També vam participar a la primera Red Bull Air Race de Barcelona. M'agrada molt viatjar i llegir, sobretot.

Què és Musikbox?

Musikbox és la resposta a la necessitat que té la gent d'assajar en uns espais on es donin les condicions necessàries per poder-ho fer de forma professional o seriosa. Amb l'any que porto vivint aquí he detectat aquesta necessitat que tenen els músics amb qui estic treballant, la gent està assajant en cotxeries, coves, galliners, llocs plens d'humitats i en males condicions. Ens hem situat al polígon industrial de Sant Lluís, d'aquesta manera també evitam molestar als veïns.

Quina ha estat la resposta?

Molt bona, la veritat, no em puc queixar pel poc temps que duim oferint aquest servei. Hi havia gent que em deia que no era el moment oportú de fer pagar pel tema de la crisi i demés, però jo vaig pensar que precisament era hora d'anar fent coses com aquesta. Dels deu espais que tenim disponibles sis ja estan llogats i de moment paguen bé, no sembla que sigui un problema.

Qui són els usuaris?

La majoria són grups de música, alguns consolidats i altres són amics que comencen. Els usuaris han de ser majors d'edat que es prenguin seriosament el que fan, és l'únic requisit.

A més de músics els espais estan disponibles per gent d'altres disciplines artístiques?

Si, clar, hi ha professors, per exemple, que s'han interessat per donar classes aquí. També gent que es dedica a la pintura, l'escultura o si es requereix d'un estudi de fotografia pot trobar aquí un espai ideal per crear i en general tothom que vulgui. A dalt dels boxes tenc tot un espai que esper un dia poder aprofitar també. Aquí es poden fer exposicions i moltes altres coses. En definitiva pretenem convertir açò en un espai cultural obert a tot i a tothom.

Com s'organitza l'espai?

La nau es divideix en deu espais que anomenem boxes insonoritzats més el d'entrada i passadís comú. Cada box té un codi exclusiu que només coneix l'usuari i l'accés és lliure les 24 hores del dia. També tenim un circuit de càmeres per garantir la seguretat que és important per molts motius ja que aquí hi deixen instruments i altres coses, és important que la gent pugui treballar tranquil·la amb totals garanties. L'aire es renova constantment en totes les estances i la sala en general.