Cartell. Imatge del pas del Via Crucis - Javier

TW
0

Ahir, dia de Sant Patrici, predicador i patró d'Irlanda i d'alguns pobles de la Península com Múrcia, els germans majors de les set confraries de Maó, al capdavant el seu president Antonio Fernando Villalonga, van presentar un any més el cartell que il·lustra la Setmana Santa 2010 i el calendari festiu.

Reunits a l'església parroquial de Sant Francesc, van explicar també el calendari i el recorregut de les processons que aquest any introdueixen alguns canvis. La del Via Crucis del Diumenge de Rams es modifica a causa de les obres practicades als carrers del voltant de l'església. La del Sant Enterrament del Divendres Sant millora l'arribada a la plaça Constitució al fer voltar les tres últimes confraries de la processó per altres carrers aconseguint d'aquesta forma que no hagin d'esperar tant que els primers confrares es col·loquin al seu lloc.
També es va destacar la presència del bisbe Salvador Giménez a nombrosos actes de la celebració de la Setmana Santa a Maó, com ara el pregó del pròxim diumenge. El bisbe Salvador Giménez s'aproxima més així als fidels maonesos com l'any passat ho va fer com administrador apostòlic.

Respecte al cartell d'aquest any es va puntualitzar que ha anat a càrrec de la Confraria Via Crucis de Sant Francesc que ha elegit una imatge realitzada per Xavi Llopis d'un dels quatre passos de la confraria que va arribar a Maó l'any 1972 des de Barcelona.

Recorregut de les processons
Els principals canvis previstos en la celebració de la Setmana Santa a Maó durant aquest any es refereixen als recorreguts que seguiran les dues processons del Via Crucis el Diumenge de Rams i la del Sant Enterrament, que es celebrarà Divendres Sant.

La processó del Via Crucis inverteix el seu itinerari a causa de les obres públiques que es realitzen a carrers pròxims a l'església de Sant Francesc. Les confraries que habitualment es reunien al Pla del Monestir aquest any ho faran al carrer Isabel II per fer un recorregut que seguirà cap al carrer des Frares fins arribar de nou a Isabel II.

Per altra part la processó del Sant Enterrament, a l'arribar a la plaça Colón, es bifurcarà, les quatre primeres confraries es situaran a la plaça Constitució mentre les tres últimes faran un recorregut pels carrers Rosari i Sant Roc per entrar a la plaça quan els primers ja estiguin col.locats.

La processó de l'Encontre no sofreix cap canvi. Després de la processó i la celebració de l'Encontre a la plaça Constitució s'interpretarà el "Regina coeli" i es celebrarà la Santa Missa a l'interior de Santa Maria.

La col·lecta d'aquest dia es dedicarà a una organització benèfica encara per determinar.