IME. Durant les jornades es presentarà el llibre "La viuda astuta" - Javier

TW
0

Les Jornades Vicenç Albertí entre la Il·lustració i el Romanticisme completen, en paraules de Josefina Salord qui ahir les presentà amb Josep M. Vidal, les que l'Institut Menorquí d'Estudis ha dedicat a les tres figures capdavanteres del grup il·lustrat menorquí, Antoni Febrer i Cardona, Joan Ramis i Ramis i ara Vicenç Albertí, el màxim representant de la generació més jove dels nascuts a les darreries del segle XVIII.

El contingut de les jornades és ambiciós i segons Salord justifica en escreix tot el procés de preparació que ha fet possible l'assistència a Menorca durant el pròxim cap de setmana dels màxims experts en teatre i literatura catalana.

Les jornades es proposen combinar tres àmbits, un sobre el marc general del teatre català entre la Il·lustració i el Romanticisme, el segon que tracta de la realitat teatral menorquina de l'època i un tercer que es centre en les traduccions albertinianes.
L'assistència és lliure, però per qui vulgui inscriure's ha d'omplir una butlleta que pot trobar a la web de l'IME. Es donen crèdits de lliure elecció.

Proposta d'activitats
Les Jornades Vicenç Albertí presenten l'oportunitat d'apropar-se a l'escriptor del segle XVIII des d'una sèrie de propostes lúdiques de gran envergadura. Divendres, a les 22 hores, el grup teatral La Clota representa l'obra "Assajant Albertí" a la Sala Multifuncional des Mercadal, una obra concebuda expressament per celebrar l'any Albertí i donar una nova perspectiva amb un llenguatge diferent.

Dissabte, després de l'intensitat de les interessants xerrades, l'activitat que es proposa és escoltar, per primera vegada en la història, "La creació del món de Haydn" en versió de Febrer i Cardona i de Vidal i Seguí que serà interpretada pels professors del Conservatori de Menorca al Seminari Diocesà de Ciutadella a les 22 hores.

Diumenge, com a colofó de les jornades, una ruta pel Maó il·lustrat amb Ismael Pelegrí, a partir de les 12 hores.