TW
0

Al Monestir de Santa Clara ha començat l'elaboració artesanal de les palmes per al Diumenge de Rams. Totes les germanes clarisses col·laboren d'una manera o altra i entre elles s'ensenyen per perpetuar una tradició que a Menorca també preparen les monges concepcionistes de Maó.

Segons explica l'abadessa, Carme Mesquida, les palmes arriben d'Elx i es banyen per facilitar la feina creativa. Després s'assequen perquè puguin durar molt. En fan de tota mida, de grosses i petites, reproduint diferents tipus d'ornamentacions. "Cada any intentam innovar i ens inventam noves creacions amb les palmes", afirma. La realitat és que el resultat són palmes molt ben elaborades, trenades i treballades, obres totalment artesanals que atreuen l'atenció de grans i petits. L'abadessa explica que les diferents formes i tamanys faciliten que siguin per a fillets, per a majors o per tenir a casa, entre d'altres usos.

Les monges clarisses començaran, a partir de demà dijous, la venda al públic de les palmes en el parlador del monestir, de les 17 a les 20 hores. Divendres, dia 26, i dissabte 27, tindran també obert de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. La novetat enguany és que la gent que compri una palma col·laborarà amb els damnificats d'Haití, que encara estan patint les conseqüències del terratrèmol. Els beneficis que les germanes clarisses obtinguin de la venda de les palmes es destinaran als salesians que treballen al país de centre Amèrica. "Per a nosaltres és una alegria col·laborar, que aquesta feina que fem tengui sentit. No valdria la pena només fer les palmes per fantasia", assegura Carme Mesquida.

Serà aquest diumenge, l'anterior al Diumenge de Pasqua, que les parròquies celebraran la benedicció dels rams d'olivera i les palmes, i també es celebrarà al Monestir de Santa Clara.

Les palmes estan vinculades a la celebració del Diumenge de Rams i són el símbol de l'entrada triomfal i joiosa de Jesús a Jerusalem, quan la gent les alçava amb els rams per aclamar la seva arribada. Per a les germanes clarisses elaborar les palmes de Pasqua és un motiu d'alegria per recordar la presència de Déu, i molt més enguany, sabent que amb la venda de les seves creacions podran contribuir a ajudar als haitians.