Mónica Colomar Sánchez - Cris

TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella a 1972. Tenc 37 anys, estic casada i som mare de dues filletes. Des de sempre he treballat de dependenta a comerços del nucli antic de Ciutadella. D'ençà fa 5 anys faig feina a Coll Casa, una botiga especialitzada en el sector tèxtil i la decoració. He fet alguns cursos d'interiorisme. M'agrada escoltar música, llegir i practicar el tai-xi. La meva gran passió és la decoració, que practic a la feina, a ca nostra i al jardí.

Dóna gust veure-la muntar un mostrador. Es nota que li agrada. Què l'inspira quan decora la botiga?
És com una teràpia. És donar vida al gènere. Pots pensar en un jardí, un bosc, una casa de camp... Per exemple, per a vestir un llit pens en una situació quotidiana i en el tipus de persona que es pot veure identificada. Un detall com la flor de lavanda i el botilet de perfum damunt el coixí és pensant en una persona senzilla i sofisticada a la vegada. La inspiració té a veure amb els sentiments i me deix endur per a fer el muntatge. El mostrador ha de tenir vida, que la gent no només vegi gènere. Ha de provocar un sentiment.

D'on li ve el gust estètic per a dissenyar un mostrador?
De sempre. De petita ja feia els vestidets de les nines i decorava la meva habitació. Com a dependenta és important ficar-se en la personalitat de cada persona. Amb la propietat de la botiga compartim criteris i venim d'acord que el client trobi la seva identitat. Que hi hagi aquesta sintonia és un fet molt important.

Què li estira més a la gent d'un mostrador?
Els colors! Agrada que ofereixis un mostrador que tengui vida, que tengui un significat, un muntatge que ralli i que provoqui un sentiment. Aquesta feina no només es tracta de vendre, avui dia ha canviat el concepte del màrqueting: has de donar l'emoció que el client cerca.

Quines són les tendències d'aquesta primavera per vestir la llar?
Hi ha molts liles, blancs i platejats i diferents tonalitats, però realment es du tot. Hi ha molta oferta diferent. Ara bé, mai no he cregut en les modes molt marcades. L'important és regir-se pels colors que te fan viure i amb els quals te sents bé. A cada persona li poden anar millor els colors freds o els colors càlids. Hi ha que prioritzar, crear un entorn agradable i còmode per a cadascú, per damunt de la moda.

Quines són les claus per a que el client se'n vagi content?
És fonamental intentar conèixer aquella persona, endevinar el que vol. Subtilment vas fent preguntes per saber el que cerca.

Així, has de tenir molta psicologia!
Sí, tot va lligat. Quan veus que una persona se'n va contenta de la botiga és una satisfacció personal, quan en comptes de dir 'què polit' diu 'què còmode'. Haurà volgut dir que ha trobat una cosa amb la qual s'identifica.

Veig que aplica aquesta experiència a la botiga, on cada racó té personalitat pròpia...
Cream els racons segons les persones. Hi ha una part amb una estètica més pràctica i funcional, un altre més romàntica o més creativa pels fillets. És la meva passió i muntar-ho és el més divertit.