Sebastià Taltavull Salord - Cris

TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella a 1974. Tenc 34 anys i som col·laborador de moltes entitats: Creu Roja, Bisbat de Menorca, secretari de la Confraria de La Pietat de la Catedral de Menorca, entre d'altres activitats. Les meves aficions són el disseny gràfic, la fotografia, pàgina web, esport quan puc, tocar el teclat (d'ençà els 10 anys). Som el creador de la web laciutatnoble.com, encara en construcció.

Una persona activa com vostè, sempre ha estat vinculat a entitats no lucratives, què el mou?
Les ganes de renovar, innovar. És una cosa que em surt de dins. Fer aquestes activitats me motiva. És una manera de col·laborar de forma altruista sense esperar cap remuneració.

Deu estar molt ocupat!
I molt! A vegades no sé cap a on me tenc que girar de les coses que tenc que arribar a fer per estar més ben organitzat i que almanco el dia estigui més ben repartit. Tot i així, me marc la pausa d'un cafè... (riu).

Quina de les activitats de les que fa és la més gratificant?
Col·laborar amb el Bisbat. Faig l'actualització setmanal de la pàgina web, i l'agenda d'activitats i actualització del "Full Dominical", que prèviament ha estat preparat per un altre col·laborador. El més gratificant és el tracte humà i el bon fer feina de l'equip de la Diòcesi. Entre tots aconseguim fer bona feina.

Així, deu estar ben informat de les activitats que organitza la Diòcesi menorquina...
És clar, la informació m'arriba de primera mà.

Ara, en dies de Passió, com a "capirota" de la processó de Setmana Santa i com a secretari de La Pietat, encara deu estar més enfeinat?
Així és. Estem estudiant encarregar una nova imatge de La Pietat, que previsiblement podria sortir l'any que ve. Hem contactat amb els tallers d'Olot "El arte cristiano", a través de l'estamperia San José de Barcelona on vam poder veure tot el procés d'elaboració. Açò sense comptar l'elaboració de programes, convocatòries per els confrares i participació en les proves de pas, entre moltes altres tasques.

Segur que viu intensament la Setmana Santa...
Sí, tant a través de la Confraria com també tocant a les misses de la Parròquia Sant Antoni Maria Claret en els Dies Sants.

I vostè que és un gran afeccionat a la fotografia, no li sap greu no poder retratar la processó?
En certa manera sí (somriu). En el moment de fer el cartell de Setmana Santa, tot i que a vegades me donen les fotografies cada una de les confraries, si qualque una no en té, he de recórrer a arxiu propi, fetes meves d'anys enrere; la qual cosa obliga a fer una selecció perquè les imatges no quedin desfasades.

Vostè s'ha especialitzat en fotografiar tradicions i celebracions molt arrelades a Ciutadella, n'hi queda alguna pendent de retratar?
Sant Joan cada any el faig, tot i que no puc ser per tot! El caragol des Born sempre me queda pendent per poder anar a Sant Joan de Missa. El repte és poder actualitzar l'arxiu de la Setmana Santa, per passos o la Processó.

Imagino que el seu arxiu fotogràfic deu ser molt extens...
Mai no m'he aturat a comptar les fotografies, tot i que només de Sant Joan de l'any passat ja n'hi ha mil. Tot ho tenc arxivat a disc dur extern d'ençà 2005. En queden moltes per fer, fins que la càmera toqui fons... I encara en tornaré a comprar una altra!